Times of Suriname

Hoe test en kies je parfum?

-

Je bent op zoek naar een nieuwe geur, hoe vind je dan juist die geur die jij lekker vindt? Kies je parfum

Hoe kies je parfum uit en hoe vind je de weg in het overgrote aanbod van verschille­nde merken en geuren?

Parfum is niet goedkoop. Het zou daarom jammer zijn als je iets koopt dat achteraf niet helemaal aan je wensen voldoet en je geen zin hebt om de parfum te dragen. Om miskopen te voorkomen, is het nodig om je vooraf te oriënteren en zelf te testen.

Om te beginnen is net als bij eten of mode, iedereen heeft zijn eigen smaak, ook wat parfum betreft. De nieuwste geur van een bepaald merk of met de naam van een actrice of andere bekendheid hoeft dus niet automatisc­h jouw favoriete geur te zijn. Zelfs een parfum die je bij iemand anders heerlijk vindt ruiken, kan bij jou heel anders uitpakken. Er zit dus weinig anders op dan zelf te gaan testen. Op de pagina welke parfum past bij mij? kun je alles lezen over de hoofdgeure­n en combinatie­s daarvan. Misschien weet je dan al welke geursoorte­n in ieder geval niet bij je in de smaak vallen, zodat je al weer een stap dichter bij je keuze komt.

Ook belangrijk om rekening mee te houden is het seizoen, je huidtype, en bij welke gelegenhei­d je het wilt dragen. In de winter en voor een feest of tijdens het uitgaan kun je een zwaardere geur kiezen dan in de zomer voor naar je werk. Als je een droge huid hebt kun je ook een iets zwaardere geur kiezen omdat hij dan sneller vervliegt dan als je een vette huid hebt.

Heb een beetje een idee naar welke richting jouw voorkeur uitgaat, dan kan je naar de winkel gaan. Niet om meteen iets te gaan kopen, maar om een geur uit te gaan testen. Vertel in de winkel naar welke geursoorte­n je voorkeur uitgaat, vraag of je aan drie of hooguit vier flesjes mag ruiken. Kies de geur die je op het eerste gezicht het beste bevalt en laat deze op de huid spuiten. (www.rubriek.nl/Foto: www.

chemistrys­tore.com) Het is altijd seizoenen voor verkoudhei­d. En hoewel een gemiddelde verkoudhei­d niet meteen ernstig is, is het wel vervelend. Hoe sneller je er dus vanaf bent, hoe beter. Verkoudhei­d is in feite een ontsteking van het slijmvlies in de neus, de bijholten en de keel - vandaar dus ook dat gevoel van een vol hoofd dat je bij een verkoudhei­d vaak ervaart. Volwassene­n worden elk jaar gemiddeld twee tot vijf keer verkouden. Kinderen kampen er vaker mee: gemiddeld zo’n zes tot tien keer per jaar.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname