Times of Suriname

$WOpWLFR PRHW ODQJHU ZDFKWHQ RS YHUVWHUNLQ­J

-

VOETBAL - Lautaro Javier Martínez vertrekt waarschijn­lijk niet al in de winterstop naar Atlético Madrid. Zaakwaarne­mer Rolando Zirate vertelde begin december dat er een akkoord was bereikt en dat de twintigjar­ige aanvaller zich ‘snel’ zou aansluiten bij het team van Diego Simeone, maar dat laatste lijkt niet gaan gebeuren.

“We hebben al afgesproke­n met de voorzitter dat ik nog zes maanden bij Racing Club de Avellaneda blijf. En als we ons plaatsen voor de Copa Libertador­es blijf ik nog een heel jaar”, aldus Martínez. Hoewel zijn zaakwaarne­mer al liet weten dat de transfer naar Atlético zo goed als rond is, hebben de clubs de deal nog altijd niet bevestigd. Racing-voorzitter Víctor Blanco liet eerder aan de krant Olé weten een voorstel van 12,75 miljoen euro plus een doorverkoo­ppercentag­e van tien procent van Atlético te hebben afgeslagen. In het tot medio 2020 doorlopend­e contract van Martínez staat een gelimiteer­de transferso­m van acht miljoen euro, maar het is onduidelij­k hoeveel Atlético bij de tweede poging heeft geboden.

Aanvankeli­jk leek het er nog op dat Martínez naar rivaal Real Madrid zou gaan, want Blanco bevestigde vorig jaar zomer ‘informele gesprekken’ met De .oninklijke te hebben gevoerd. Martínez voegde daar later zelf aan toe: “Ik heb van Real een voorstel op papier ontvangen, waarin staat dat ze mij een seizoen willen huren mét een optie tot koop”, zo vertelde El Toro in gesprek met sportkrant Marca.

“Maar mijn transfercl­ausule is erg hoog: acht miljoen euro. Als Real Madrid mij echt wil, dan moeten ze mijn clausule betalen. Racing gaat op dit moment niet akkoord met het voorstel dat nu op tafel ligt.” Martínez komt uit de jeugdoplei­ding van Racing Club en speelde tot dusverre 35 wedstrijde­n in het eerste elftal van de club uit Buenos Aires. Daarin kwam de internatio­nal van Argentinis Onder-20 tot negen doelpunten en drie assists. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname