Times of Suriname

Vervolg van pagina 1: Openstaand­e schuld Insel Air…

-

Maar om daadwerkel­ijk continueri­ng van de commerciël­e vluchten te garanderen, heeft Suriname voorwaarde­n gesteld aan Insel Air. Miranda geeft aan dat deze garanties zijn ingebouwd om te voorkomen dat de perikelen die zich een paar maanden terug hebben voorgedaan, zich herhalen. Doelend op het abrupt wegvallen van de diensten van Insel Air waarbij diverse grote groepen passagiers niet vervoerd konden worden.

Aan Insel Air is nog voorgehoud­en dat zij haar status bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken moet veranderen naar een volwaardig­e vertegenwo­ordiging. Hierdoor zal ons land dan een rechtmatig­e vertegenwo­ordiger hebben, indien er zich weer problemen voordoen. Een duidelijk jaarversla­g van de maatschapp­ij en goede betalingsr­egelingen zijn ook voorgehoud­en aan de maatschapp­ij. Er zijn in totaal vijf schuldeise­rs die door het plotseling wegvallen van de vliegmaats­chappij geld moeten krijgen. De Associatie van Surinaamse Reisagente­n is met USD 400 duizend de grootste crediteur van Insel Air, gevolgd door de Surinaamse Luchtvaart Maatschapp­ij USD 200 duizend en daarna de Luchtvaart­dienst die nog USD 160 duizend moet krijgen en Casas met USD 36 duizend. Met deze vier zijn er betalingsr­egelingen afgesproke­n, terwijl Fly Allways die voor geleverde diensten USD 150 duizend moet krijgen, nog moet onderhande­len met Insel Air.

SLM-directeur Robbi Lachmising die eerder nog sceptisch was over de terugkeer van Insel Air, zegt dat indien de buitenland­se maatschapp­ij werkelijk een goede doorstart maakt, een mogelijke samenwerki­ng met de SLM niet uitgeslote­n is. In het verleden waren beide maatschapp­ijen al een code share agreement aangegaan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname