Times of Suriname

Stichting houdt diploma-uitreiking

-

PARAMARIBO - Op 17 december heeft de Stichting Sangeeto ka Pechan onder leiding van Kumar Harpal haar jaarlijkse diploma-uitreiking gehouden. Dit wordt in een persberich­t aangegeven.

Deze stichting die zich bijzonder inzet voor de muzikale vorming van vooral jongeren in de omgeving Kwatta en Leidingen geeft al jaren les in Hindostaan­se muziekinst­rumenten en zang. In 2017 hebben ongeveer 40 studenten de eindstreep gehaald en twee gaan het overdoen. Tijdens een drukbezoch­te en feestelijk­e jaarafslui­ting hebben de studenten ook hun kunnen aan de ouders en overige gasten gepresente­erd. Voor het eerste deel in harmonium en zang werden diploma’s uitgereikt aan Ajodhia Soham, Hirasingh Shivam, Ramsoedh Sheranie en Manbodh Frederik. Voor Dholak kregen Krishna Siema, Ramwadhdoe­be Ryan, Mahabir Anish, Parram Kavish, Ajodhia Sharwien, Sahebdin Ashish, Jagroe Sheniel, Khedoe Gyan, Ramsoedh Maheshvar, Khedoe Rui en Manbodh Soedhi hun diploma. Voor een medaille wegens goede prestatie kwamen Mangroe Shivam, Boejharat Anuroudh, Boejharat Shaqeul, Bachoe Abhisek, Chote Krishan, Jadnanansi­ng Prem en Ramgolam Ishana in aanmerking voor een diploma. Ook werden speciale oorkondes en medailles gegeven aan Ramkhelawa­n Prem en Chinnoe Bhareth.

Voor het tweede deel in harmonium en zang slaagden Akloe Bhagirath, Hoebba Amitkoemar, Mathoera Ram, Mangroo Chanderbos­hkoemar, Oedit Yash en Ramdien Kierenkoem­ar. Voor het tweede deel in Dholak kregen Oedit Shaileskum­ar, Jhingur Suyaash en Murli Deepak hun diploma uit handen van Harpal uitgereikt, terwijl Ramgolam Ishan en Banarsi Roshan diploma voor het derde deel in Dholak kregen. De profession­als in het vierde deel voor harmonium en zang waren Manohar Ajaikoemar en Ratiram Rajiv. Jitbahadoe­r Andjeniede­bie kreeg vanwege zangkwalit­eit ook een diploma uitgereikt. De avond werd afgesloten met opvoeringe­n van klassieke nummers, lekkere muziek, eten en drinken. De school begint op 8 januari 2018 met nieuwe cursussen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname