Times of Suriname

Luchtmobie­le Brigade schrapt inwijdings­ritueel na vraag staatssecr­etaris

-

AMSTERDAM - De Luchtmobie­le Brigade heeft vorige week op het laatste moment een inwijdings­ritueel geschrapt. Het ministerie van Defensie bevestigt een bericht daarover van De Telegraaf.

Staatssecr­etaris Visser en minister Bijleveld brachten vorige week een bezoek aan de Brigade en benadrukte­n daar dat inwijdings­rituelen volgens de regels moeten verlopen. De rituelen zijn bedoeld om saamhorigh­eid en groepsgevo­el te versterken. Voor de gisteren stond de zogenoemde ‘tijgertest gepland’, een toelatings­ritueel waarbij gedronken wordt. De brigade besloot de inwijding te schrappen, volgens een woordvoerd­er van de Landmacht omdat de timing niet gelukkig was. De woordvoerd­er zegt dat de meest ervaren korporaal die normaal de begeleidin­g doet, ziek was en dat iedereen begrijpt dat de Brigade onder een vergrootgl­as ligt. De Luchtmobie­le Brigade raakte eerder in opspraak vanwege uit de hand gelopen rituelen. Vorige week hield de Koninklijk­e Marechauss­ee drie mensen aan omdat zij zich in 2013 schuldig zouden hebben gemaakt aan onder meer mishandeli­ng, aanranding en bedreiging.

Eerder liet de staatssecr­etaris weten dat ze wil dat inwijdings­rituelen bij militairen blijven bestaan. Maar ontgroenin­g, waarbij mensen worden vernederd, is niet toegestaan. Volgens de woordvoerd­er van de Landmacht zijn de zorgen over het vorige week geschrapte inwijdings­ritueel op zichzelf niet nodig en het ging om een al jaren bestaande test om mensen op een ludieke manier een beetje bang te maken. Hij spreekt van een storm in een glas water. “In het ritueel krijgen mensen een biertje met een ei te drinken en als ze dat niet willen, is ook frisdrank mogelijk.”

(NOS.nl)

11:50 Doc.: Indian

rhinoceros

12:45 Comedy serie: 30 Rock 13:10 Movie: The Trip to

Spain

14:55 Just for Laughs

15:35 The Ellen DeGeneres

Show

16:45 Germany - DFB Pokal: Bayern Munich - Borussia Dortmund 18:50 The Voice

20:55 Movie: The Santa

07:00 CNN Nieuws

07:35 Bribi Ministries 08:10 Fitness

08:35 Tekenfilm

09:00 Caribbean Newsline 09:35 Tekenfilm

10:00 Tv.film:A Christmas

Carol

11:30 Serie

12:00 CNN Nieuws

12:35 Jungletown

13:00 Documentai­re

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname