Times of Suriname

*DWOLQ JHVFKRNW RYHU QLHXZH GRSLQJEHVF­KXOGLJLQJH­Q

-

$7/E7IE. -ustin *atlin is ³geschokt en verrast´ door de nieuwe dopingbesc­huldigin gen aan zijn adres en heeIt zijn coach 'ennis 0itchell ontsla gen. 'e wereldkamp­ioen op de meter werd maandag in het nauw gebracht door een undercover­artikel in The Telegraph. 9olgens de Britse krant heeIt de integritei­tscom missie van de atletiekbo­nd een onderzoek ingesteld naar onder anderen de jarige *atlin, zijn coach 0itchell en zijn zaakwaarne­mer 5obert :agner.

0itchell en :agner zouden de journalist­en, die zich voor deden als filmmakers, hebben aangeboden om verboden middelen als testostero­n en groeihormo­nen naar *root Brittannië te smokkelen. Ze zouden de journalist­en bijna

. euro hebben gevraagd voor dat klusje. 'e twee zou den tevens hebben erkend dat er binnen de internatio­nale at letiek nog altijd volop doping wordt gebruikt. *atlin, die al twee keer eerder is veroor deeld voor dopinggebr­uik, zou volgens hen nog altijd aan de verboden middelen zitten.

³Ik gebruik geen verboden middelen en heb die ook niet gebruikt´, verzekert *atlin op Instagram. ³Ik ben geschokt en verbaasd dat mijn coach iets te maken zou hebben met deze aantijging­en. Ik heb hem met een ontslagen toen ik hiervan op de hoogte werd gebracht.´ *atlin onderzoekt nu welke juridische middelen hij in kan zetten. ³$lle opties liggen op taIel. Ik laat niet toe dat an deren op deze manier leugens over mij verspreide­n. 9erder heb ik hier niets over te zeggen en laat ik het aIhandelen door mijn advocaat.´ I$$) preses 6ebastian &oe zegt geschrok ken te zijn van de onthulling­en over de wereldkamp­ioen op de meter. ³:e nemen ze zeer serieus en ik weet dat de integritei­tscommissi­e de zaak zal onderzoeke­n´, reageert de Britse oud atleet.

The Telegraph begon naar ei gen zeggen in juli een onder zoek na berichten dat zaak waarnemers en trainers van topatleten betrokken waren in de handel in verboden mid delen. 'e controlere­nde in stanties zouden geen grip op die situatie hebben gekregen. *atlin werd in als junior voor de eerste keer geschorst vanwege doping. 9ijI jaar la ter werd hij voor de tweede keer betrapt, waarna hij een schorsing van vier jaar uitzat. 'at zijn reputatie daarmee flink geschaad is, bleek bij het aIgelopen :. in augus tus. *atlin versloeg Bolt op de

meter, maar werd door de toeschouwe­rs in /onden met boegeroep ontvangen.

(Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname