Times of Suriname

Okersoep (Okrobravu)

-

1. Kook de okers voor in een pannetje met ruim water. Laat ze ca 5 minuten zachtjes koken. Spoel ze af onder de koude kraan. 2. Verhit de olie vast in een flinke pan.

3. Maak ondertusse­n de groenten schoon. Pel de uien en snijd ze in ringen, pel het teentje knoflook en snijd het in kleine stukjes. Snijd de gewassen aubergine in blokjes. De sperzieboo­ntjes punt u en u wast ze net even als de tomaten. Snijd de tomaten in niet te dunne plakken. De gewassen courgette snijd u in plakjes of blokjes.

4. Bak de uienringen, de stukjes knoflook, de aubergineb­lokjes en de sperzieboo­ntjes ca 5 minuten in de olie, de hittebron op een hoge stand. Voeg nu de bouillon toe, laat de groenten in een kwartier knapperig gaar worden, de hittebron op de laagste stand. 5. Maak de ratatouill­e af door de tomaten, de courgette, oker en peterselie toe te voegen. Laat nog enkele minuten doorprutte­len.

Lekker met: stokbrood of rijst. (www.smulweb.nl/Foto: contenthan­dlerfc.azureedge.net) Okrobravu ook wel okersoep genoemd is een goed gevulde soep die als hoofdmaalt­ijd wordt gegeten. Okrobravu is dus een maaltijdso­ep. Je kan de soep eten met rijst en eventueel met tom tom (bananen balletjes). De ingrediënt­en van de soep zijn naar een ieders smaak te variëren. Ik heb bijvoorbee­ld ervoor gekozen om de droge vis er niet in te doen vanwege mijn dochter haar allergie. De basis van de soep bestaat uit okers, antroea en tajerblad. Het vlees of de vis is te variëren.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname