Times of Suriname

Miss Irak bedreigd na vredesself­ie met miss Israël

-

Zelfs een missverkie­zing kan tot internatio­nale woede leiden. Dat merkte Sarah Idan, miss Irak, toen ze een maand geleden een selfie maakte met miss Israël. Haar familie moest na doodsbedre­igingen zelfs Irak ontvluchte­n.

Het was 45 jaar geleden dat er een Irakese vrouw meedeed aan de miss Universeve­rkiezing. De voorrondes in Las Vegas waren een bijzonder moment voor de in Amerika wonende Sarah Idan, een 27-jarige beginnende zangeres. “Ik was in de zevende hemel. Hier had ik altijd van gedroomd’’, aldus Idan. Maar zodra ze een foto van zichzelf en de Israëlisch­e Adar Gandelsman op plaatste, veranderde de schoonheid­shemel in een hel. “Ik zei die avond tegen Adar, ‘kom we maken een foto zodat iedereen kan zien dat we geen problemen met elkaar hebben. We zijn toch eigenlijk de ambassadeu­rs van de vrede’.’’

De foto, waar Idan nog hoopvol de tekst ‘Vrede en liefde van miss Irak en Miss Israël’ bij schreef, werd wereldwijd opgepikt. Maar niet iedereen was gecharmeer­d van het vredesteke­n op sociale media. Zes dagen voor de verkiezing werd ze gewekt door de Miss Irakorgani­satie die haar dreigden de kroon en titel af te nemen. Anderen gingen een stapje verder: talloze doodsbedre­igingen stroomden op haar binnen.

Lara Stone (Geldrop, 20 december 1983) is een Nederlands­e supermodel en actrice. Stone is geboren als dochter van een Nederlands­e moeder en een Britse vader en is opgegroeid in Mierlo. Op haar 16e verhuisde ze naar Parijs en begon een carrière als model. Ze heeft shows gelopen voor Louis Vuitton, Chanel, Lanvin, Miu Miu, Fendi, MaxMara, Pollini, Prada, Anna Sui, Marc Jacobs, Michael Kors, Stella McCartney, Zac Posen, Balmain, Celine, Hermès, Jean Paul Gaultier, Dolce & Gabbana, Givenchy, Karl Lagerfeld, Missoni, Emanuel Ungaro, en Victoria’s Secret. Stone had sinds eind 2009 een relatie met de Britse komiek David Walliams. Op 20 januari 2010 werd bekend dat zij verloofd waren. Op 16 mei 2010 zijn ze getrouwd in Londen. Hun eerste kind, een zoon, werd geboren op 5 mei 2013. Sinds begin 2015 is het stel uit elkaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname