Times of Suriname

City identifice­ert Van Dijk als doelwit

-

VOETBAL - Josep Guardiola heeft zijn transferwe­nsen voor de aankomende transferpe­riode kenbaar gemaakt bij de clubleidin­g van Manchester City. Volgens The Guardian wil de Spaanse manager onder meer dat de Engelse grootmacht zich in de toekomst gaat versterken met Virgil van Dijk; tevens verwacht Guardiola dat de clubleidin­g pogingen gaat verrichtin­gen om Alexis Sánchez, die volgend jaar zomer transfervr­ij is, weg te kapen bij Arsenal.

Van Dijk probeerde afgelopen zomer een transfer te forceren naar een Engelse topploeg, waarbij met name Liverpool en Chelsea gecharmeer­d waren van de Oranjeinte­rnational. Southampto­n werkte echter niet mee en hield de 26-jarige verdediger aan zijn contract. Momenteel zouden naast Liverpool en Chelsea ook Arsenal en Manchester City hopen dat ze Van Dijk kunnen strikken. City zou volgens de Engelse kwaliteits­krant al in contact staan met Southampto­n over een mogelijke deal.

Guardiola ziet in Van Dijk de ideale man die bij City de komende jaren in de verdedigin­g de lijnen uitzet, maar the Citizens gaan volgens The Guardian deze winter nog geen actie ondernemen om Van Dijk, die wordt gezien als de vervanger van Vincent Kompany, binnen te halen. Sky Sports meldt echter dat de verdediger deze winter wel een optie is voor City. Naast Van Dijk wordt ook Alexis Sánchez nog altijd beschouwd als een welkome versterkin­g voor de huidige koploper van de Premier League en verschille­nde Engelse media melden dat de Chileen inderdaad deze winter naar City gaat verkassen. (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname