Times of Suriname

*URWH EHODQJVWHO­OLQJ YRRU GH NHUN URQG GH JHERRUWH YDQ &KULVWXV

-

3$5$0$5,%2 'DW GH MDDUOLMNVH KHUGHQNLQJ YDQ GH JHERRUWH YDQ KHW .LQGMH -H]XV ]RDOV GH URRPV NDWKROLHNH­Q +HP QRHPHQ YHHO PHQVHQ DDQWUHNW ZDV RRN GLW MDDU WH PHU NHQ 'H 6W 3HWUXV HQ 3DXOXV .DWKHGUDOH %DVLOLHN ZDV QRJ YRRU DDQYDQJ YDQ GH GLHQVW WRW GH ODDWVWH ]LWSODDWV EH]HW *HOXNNLJ KDG KHW NHUNEHVWXX­U YRRU PHHU ]LWSODDWVHQ LQ HHQ WHQW EXLWHQ KHW NHUNJHERXZ JH]RUJG (HQ H[WUD VSHDNHU PDDNWH GDW RRN GH PHQVHQ EXLWHQ GH ERRGVFKDS NRQGHQ RQWYDQJHQ

,edereen die de .athedrale %asiliek binnentrad, moest eerst langs een strenge con trole. /eden van het bestuur controleer­den of de kerkgan ger voldeed aan de eisen om de .athedrale %asiliek met goed fatsoen te betreden. Dames met smalle strapjes, te laag uitgesnede­n decol letp en korte rokjes of jurk jes mochten in feite de kerk niet binnen. 7och werd er een uitzonderi­ng voor deze personen gemaakt, door ze te vragen aan de achterzijd­e van de kerk plaats te nemen of buiten onder de tent. 2p die manier konden zij toch de dienst volgen. Er werd ze wel gevraagd de vol gende keer te letten op hun kleding. 6inds de kathedraal een basiliek geworden is, werd bekendgema­akt dat de regels voor het betreden strenger zouden worden. 9oor toekomstig­e bezoe kers is het raadzaam op de kleding en het schoeisel te letten.

De dienst verliep verder heel vlot. +et koor onder leiding van pater Esteban .ross heeft zich van zijn beste zijde laten zien. De boodschap van de monseig neur was duidelijk. 2m de blijde %oodschap wereld wijd te verspreide­n, moet de kerk ook toetreden tot cyberspace. De ontwikke lingen gaan zo snel dat de kracht van social media niet te onderschat­ten is. 2m het :oord zo veel mogelijk te verspreide­n, zal de kerk ook daarvan gebruik moeten maken met als uitdaging het verschil te zijn tussen alle andere boodschapp­en die er via social media naar de sa menleving wordt verstuurd.

Lees verder op pagina 2.

 ??  ?? Bisschop Karel Choennie tijdens de kerstdiens­t op eerste kerstdag, waarbij veel rooms katholieke­n de Basiliek bezochten om gezamenlij­k de geboorte van Jezus Christus te gedenken.
(Foto: Johan de Randamie)
Bisschop Karel Choennie tijdens de kerstdiens­t op eerste kerstdag, waarbij veel rooms katholieke­n de Basiliek bezochten om gezamenlij­k de geboorte van Jezus Christus te gedenken. (Foto: Johan de Randamie)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname