Times of Suriname

.QALvuurwEr­K JrootstE EoosGoEQEr vuurwErKsL­ACHtoffErs

-

PARAMARIBO - De officieel ingegane verkoop- en afschietpe­riode van vuurwerk is nauwelijks twee dagen oud of er werden vier vuurwerksl­achtoffers genoteerd. Gebleken is dat het allemaal slachtoffe­rs zijn van verboden knalvuurwe­rk.

9olgens 2lten 3inas voor lichter bij het .orSs %rand weer 6uriname is er dit jaar geen knalvuurwe­rk gewmSor teerd. 'e brandweer was aan wezig bij het inklaren van containers met vuurwerk. Er is oSgelet dat er geen knal vuurwerk in zat. 'e verkooS en aankooS van knalvuurwe­rk is ten strengste verboden. 7och blijkt dat er knalvuur werk in de omlooS is. 'it kan vermoedeli­jk uit oude voor raden komen geeft 3inas aan.

2ndertusse­n zijn reeds vier slachtoffe­rs genoteerd. Een jongeman heeft bij het afschieten van Colour FlowEr zijn duim verbrijzel­d. 2ok een kleuter van vijf jaar lieS verwonding­en in het gezicht oS nadat de vader een THunDEr KInG in directe omgeving van de kleine afschoot. 'elen van het vuurwerk raakten het gezicht van de kleuter met het noodlottig gevolg. +et jonge tje is verwezen naar de Slas tisch chirurg. Eerder was al een melding van een tienjarig meisje dat oogletsels oSlieS als gevolg van vuurwerk. ,n 1ickerie was al twee dagen voor de officiële datum van de verkooS en afschietSe­ri ode van vuurwerk een mel ding van een slachtoffe­r. Een meisje van twaalf jaar meldde zich oS eerste kerstdag aan in het 0ungra 0edisch &entrum 6treekziek­enhuis 1ickerie met brandletse­ls door vuur werk aan haar hand. =o meldt de .%6 voorlichti­ngsdienst.

Enkele soorten knalvuurwe­rk zijn Colour FlowEr CrAzy GAnG BInlADEn de Cake in zeefvorm THunDEr KInG en de Kronto. 'it zijn een Saar van de harde knallers die ver boden zijn volgens het .%6. +et verhandele­n van dit soort vuurwerk is verboden door de brandweer. ,ndien men merkt dat dit wel gebeurt kan men bellen naar het alarmnumme­r van de brandweer. 'e brand weer zal dan oS het adres af gaan en geSaste maatregele­n treffen waaronder de vergun ning intrekken of het verbo den vuurwerk uit de winkel halen. PW

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname