Times of Suriname

6WDDWVEXUJ­HUV =XLG .RUHD PRHWHQ ]LFK ODWHQ WHVWHQ RS ]LHNWHV QD EH]RHN DDQ 6XULQDPH

-

PARAMARIBO - Zuid-Korea heeft een lijst met 59 landen uitgegeven die volgens haar in de ban zijn van infectiezi­ekten. Op de lijst is ook Suriname prominent aanwezig. Alle Koreanen die met vakantie naar Suriname zijn afgereisd voor de feestdagen, moeten zich, na weer in eigen land te zijn gearriveer­d, direct aanmelden bij de autoriteit­en om hun gezondheid­stoestand te overleggen.

Wie geen gehoor geeft aan deze oproep, riskeert een boete die kan oplopen tot wel USD 9300. Dit geldt ook voor reizigers die naar de overige 58 landen zijn geweest. De maatregel gaat in per 1 januari 2018 en wordt geco|rdineerd door de Koreaanse &entra voor Ziektecont­role en Preventie K&D& .

Op de lijst staan 14 landen in het &aribisch Gebied en Zuid-Amerika waaronder ook Guyana, Frans-Guyana en Brazilië. Volgens Zuid-Korea zijn deze landen gevoelig voor negen ziekten en plagen die snel om zich heen kunnen grijpen. Het gaat onder andere om gele koorts, cholera en verschille­nde griepsoort­en. Zuid-Korea wil deze ziekten buiten zijn grenzen houden en zal daarom streng letten op vakantieva­ngers die ingaande 1 januari weer thuiskomen.

Ook landen in Azië zijn in de lijst opgenomen waaronder &hina met uitzonderi­ng van Hongkong en Macau. India en Syrië zijn toegevoegd aan de lijst, terwijl 1epal en de Dominicaan­se Republiek zijn geschrapt. Bijna alle Afrikaanse landen zijn aangemerkt als risicoland­en, terwijl (uropa door Zuid-Korea wordt aangemerkt als vrijwel geen risico voor zijn volksgezon­dheid.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname