Times of Suriname

9HUYROJ YDQ SDJLQD 3DUPHVVDU ZDFKW RS LQVWUXFWLH

-

Intern zijn er een reeks bezuinigin­gen doorgevoer­d, waarvoor meer dan SRD 130 miljoen is bespaard. Parmessar begrijpt dat dit slechts een druppel op een hete plaat is, maar de (BS draait volgens hem nu veel efficiënte­r dan twee jaren terug en zij is klaar om de nieuwe weg in te slaan om de druk op de staatsfina­nciën weg te nemen. Hoeveel de (BS e[tra zal moeten binnenhale­n en welke maatregele­n daarbij getroffen moeten worden, is een voorrecht van de regering via de Raad van &ommissaris­sen Rv& .

Het helemaal afbouwen van de subsidie is volgens Parmessar geen eenvoudige zaak, tenzij de regering het verschil wil verhalen op de consumente­n. “Als dat het beleid van de regering is, dan moet je ook de kostprijs in rekening brengen. De regering kan stellen dat, gelet op een aantal beleidsove­rwegingen, u bepaalde groepen een ander tarief moet vragen. Dat is niet iets van de (BS, dat is iets van de regering. De tarieven worden bepaald door de regering. (BS bepaalt de tarieven niet. Zo is dat en zo is dat altijd geweest´, benadrukt Parmessar.

Het helemaal afbouwen van de subsidie is een uitdaging waarmee vele landen in de wereld kampen, omdat energieopw­ekking geen goedkope ondernemin­g is. Voor de (BS komt nog bij kijken dat een dollarcomp­onent invloed heeft op de meeste productiep­rocessen. “We moeten ophouden met wishfull thinking en irreële dingen aan mensen voorhouden. -e kunt niet door administra­tieve foefjes het helemaal goed maken. Zelfs de olie die wij kopen in Suriname, is gedollaris­eerd.´

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname