Times of Suriname

3RHWLQ ([SORVLH LQ VXSHUPDUNW 6LQW 3HWHUVEXUJ LV WHUURULVWL­VFKH DDQVODJ

-

586/$1' 'e 5ussische president 9ladimir 3oetin heeIt de e[plosie in een su permarkt in de stad 6int 3etersburg woensdagaY­ond een terroristi­sche aanslag genoemd. Bij de ontploffin­g raakten personen gewond. 'e krachtige e[plosie deed ]ich Yoor in een ruimte waar supermarkt­klanten hun tassen kunnen opbergen. 'e bom ]ou in een kluisje hebben ge ]eten. 9olgens de politie was het e[plosieI geYuld met me taaldeeltj­es om meer slachtoI Iers te maken.

(erder werd nog ontkend dat het om een aanslag ]ou gaan, maar persbureau Tass meldde woensdag wel dat het Yermoedeli­jk om een klein ]elIgemaakt e[plosieI ging. 'e autoriteit­en ]ouden geen enkel motieI uitsluiten.

3oetin deed ]ijn uitspraak tijdens een militaire medail le uitreiking in het .remlin. 0eer details oYer de aanslag in 5uslands op ppn na groot ste stad wilde hij niet bekend maken. 'e aanslag is nog niet opgeëist.

,n april pleegden islamitisc­he terroriste­n een bomaanslag in de metro Yan 6int 3etersburg, waarbij doden Yielen. 7wee weken geleden maak ten de 5ussen bekend dat met hulp Yan de $merikaanse in lichtingen­dienst &,$ een aan slag op een kathedraal in de ]elIde stad was Yoorkomen.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname