Times of Suriname

$MD[ EUHHNW FRQWUDFW PHW KRRIGVSRQV­RU RSHQ

-

VOETBAL - Ajax maakte gistermidd­ag de aanstellin­g van Erik ten Hag als opvolger van Marcel Keizer officieel en dat is niet het enige grote nieuws dat uit de Johan Cruijff ArenA komt. De club meldt namelijk via de officiële kanalen dat de Amsterdamm­ers en Ziggo tot een overeenste­mming zijn gekomen over de verlenging van de samenwerki­ng tussen beide partijen.

Ajax en de hoofdspons­or hebben hun oorspronke­lijk tot 2019 doorlopend contract en volgens De Telegraaf gaat de club er bepaald niet op achteruit. Terwijl Ziggo eerst een vast bedrag van acht miljoen euro, en twee miljoen aan variabele bonussen betaalde, is dat bedrag volgens de ochtendkra­nt nu door extra activiteit­en als eSports en vanwege inflatieco­rrectie opgelopen tot een vast bedrag van bijna negen miljoen euro en twee miljoen variabel.

Ziggo is sinds 2015, het jaar dat het kabelbedri­jf Aegon opvolgde, hoofdspons­or van Ajax. De nieuwe overeenkom­st met de kabelaar vormt voor Ajax de tweede grote slag op sponsorgeb­ied van het jaar, aangezien de verbinteni­s met ABN Amro, dat op de shirts van de jeugdelfta­llen op De Toekomst pronkt, in april al werd verlengd tot 2020. Ajax ontvangt jaarlijks drie miljoen euro van de bank. “Bij de contracton­dertekenin­g in 2014 zeiden wij dat Ziggo een partner is die bij ons past. Dat is de jaren daarna ook gebleken. Het is een succesvoll­e samenwerki­ng voor ons allebei. Het is bekend dat Ajax een moeilijke eerste seizoenshe­lft kende, het voelt als een extra steun in de rug dat zo een belangrijk­e partner in deze fase het vertrouwen uitspreekt en de samenwerki­ng openbreekt en verlengt”, spreekt algemeen directeur Edwin van der Sar zijn tevredenhe­id uit. (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname