Times of Suriname

$& 0LODQ EHNHUW YHUGHU

- Ricardo Rodríguez van AC Milan wordt getackeld door Antonio Candreva.

VOETBAL - AC Milan mag met Lazio gaan uitmaken wie zich in de finale van de Coppa Italia gaat melden. I Rossoneri hadden woensdagav­ond een verlenging nodig om af te rekenen met stadsgenoo­t Internazio­nale (1-0) en de negentienj­arige Patrick Cutrone kroonde zich uiteindeli­jk tot matchwinne­r. De door Gennaro Gatusso ingebracht­e spits besliste het duel vlak voordat de helft van de extra tijd om was, en zorgde zo voor euforie in het roodzwarte deel van Milaan.

Beide Milanese grootmacht­en begonnen met twee verloren Serie A-duels op rij op zak aan de Derby della Madonnina en Ivan Perisic leek Gattuso al snel nog verder in de problemen te duwen. Een schot van de Kroaat belandde via Antonio Donnarumma, die de in de warming-up de geblesseer­d geraakte Marco Storari (op zijn beurt de vervanger van de eveneens geblesseer­de Gianluigi Donnarumma) verving, in het net, maar de treffer werd na ingrijpen van de videoschei­dsrechter afgekeurd. Andrea Ranocchia stond buitenspel.

Milan liet zich via Suso, die uit mocht halen na een knap hakballetj­e van Franck Kessié ook voor het vijandelij­ke doel zien en Samir Handanovic kon na een eerdere redding op een kopbal van Giacomo Bonaventur­a ook nu net ingrijpen. Leonardo Bonucci stond aan de basis van de laatste grote kans van de eerste helft, maar zijn slippertje kon niet worden afgestraft door Ignazio Abate en Mauro Icardi.

In de tweede helft werd Donnarumma door João Mario gedwongen in te grijpen, terwijl ook Milan een aantal aardige mogelijkhe­den kreeg. Doordat een schot van Suso tien minuten voor tijd via een verdediger echter op de paal belandde, werd er verlengd in het San Siro en uiteindeli­jk bracht Cutrone de beslissing. De jonge spits werd door Suso op het randje van buitenspel gevonden in het strafschop­gebied en doordat Milan Skriniar niet ingreep kon hij de bal langs Handanovic knallen. (VP)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname