Times of Suriname

%DOORQ G¶2U ZLQQDDU JHNR]HQ WRW SUHVLGHQW YDQ /LEHULD

-

9O(7%$/ *eorge :eaK won in de %allon d¶Or, maar gaat nX op een Keel an der vlak proberen om sXcces vol te worden. 'e voorma lig steraanval­ler is gisteren geko]en tot president van /iberia.

Reuters meldt dat . pro cent van de stemmen inmid dels is geteld en dat . pro cent van de]e stemmen naar :eaK is gegaan. 'at betekent dat de voormalig aanvaller niet meer in te Kalen is door ]iMn enige concXrrent en vi ce president -osepK %oakai. :eaK wordt de opvolger van (llen -oKnson 6irleaI, die in

de eerste geko]en vroX weliMke president in $Irika werd.

6irleaI won in de ver kie]ingen van :eaK, die dXs al eerder probeerde om president van ]iMn vaderland /iberia te worden. %iM ]iMn tweede poging KeeIt de beste speler op de (Xropese vel den Xit nX wel sXcces. :eaK, die al senator was van een van de viMItien coXnties van /iberia, wordt de e president in de gescKiede nis van Ket :est $Irikaanse land. 'e Marige :eaK speelde in ]iMn voetballoo­pbaan voor onder meer $6 Monaco, 3aris 6aint *ermain, $& Milan en &Kelsea en kwam tot ]estig interlands voor /iberia. +iM besindigde ]iMn carriqre in en ging toen direct de politiek in. Met Ket winnen van de presidents­ver kie]ingen is ]iMn droom Xit gekomen. (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname