Times of Suriname

1ieuZe immigratie­Zet in de maak

-

PARAMARIBO/PARIJS - Frankrijk is nog niet klaar met het aanscherpe­n van de grenscontr­ole en immigratie­beleid bij de grens tussen Suriname en Frans-Guyana. De Franse president Emmanuel Macron heeft in zijn nieuwjaars­boodschap een aangepaste immigratie­wet aangekondi­gd, die geldt voor het totaal grondgebie­d van Frankrijk inclusief de overzeese gebieden. Voor Surinamers die illegaal naar Frans-Guyana oversteken of ongewenst in het land verblijven, zal uitzetting onherroepe­lijk zijn.

Degene die uit eigen land ]iMn gevlucht omdat ]iM Eedreigd worden op Easis van hun af komst religie en politieke overtuigin­gen ]iMn gegaran deerd van asiel. ³Dit is een morel en politieke plicht´ ]egt 0acron.

9oor alle overige personen die ongewenst in onder an dere )rans *u\ana vertoe ven ]ich niet houden aan de wet en ]ich Ee]ighouden met ontoelaatE­are handelinge­n ]oals illegale en milieuver vuilende goude[ploitatie mogen in een Ee]oek verwachten van de gendar merie. ³:anneer iemand die op ons grondgeEie­d arriveert niet onder het recht van asiel valt en geen kans heeft om de )ranse nationalit­eit te verkriM gen kunnen we niet accepte ren dat er maanden en Maren een situatie van onregelma tigheid Eestaat. Dit is noch goed voor hen noch voor het land´ ]egt 0acron.

,n het laatste kwartaal van

heeft 3ariMs harde maat regelen getroffen om het ille gale personen en goederen verkeer vanuit 6uriname en %ra]ilis de kop in te drukken. De 0arowiMner­ivier wordt momenteel scherp Eewaakt en 0acron heeft aangekon digd meer versterkin­g te ]ullen sturen om het )rans grondgeEie­d te Eewaken. +iM sprak ]elfs over het in]etten van drones om patrouille­s te doen en haarden van illegale goudactivi­teiten op te sporen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname