Times of Suriname

5XLP 65' PLOMRHQ YULMJHPDDN­W YRRU XLWEHWDOLQ­J $.%

-

3$R$0$R,%2 9oor het uitbetalen van het laatste traject van de $lgemene .inderbijsl­ag $.% is ruim 6R' miljoen vrijgemaak­t. 'it zegt minister &ristien 3ollak van 6ociale Zaken en 9olkshuisv­esting.

1a de achterstan­d in uitbe taling in november is er nu genoeg geld vrijgemaak­t om het laatste traject over het jaar

vlot uit te betalen. 'e geregistre­erden van :anica kunnen vanaI morgen hun $.% ontvangen. .oewarasan is het grootste gebied en er zal zeker tot en met januari daar gewerkt worden. 'aarna volgen de gebieden /eidingen en 'erde Rijweg, dat ook wel :elgelegen genoemd wordt. 'e uitbetalin­g van het $.% over het jaar zal volgens het 0one\ .arta s\steem geschieden. 'e uitbetalin gen zullen halIjaarli­jks ge schieden. +et streven is om de eerste uitbetalin­g in juni te doen en het resterende ge deelte rond november te stor ten. Gezien het binnenland niet overal pinautomat­en be zit, is het nog even een puz zel voor het ministerie hoe ook de gemeenscha­p in deze gebieden middels een ver nieuwde en snellere manier te laten beschikken over haar geld. ³'it zal niet alleen gel den voor de $.%, maar ook meteen voor de $lgemene 2udedagsvo­orziening $29 en de uitkering voor mensen met een beperking´, aldus 3ollak.

'e geregistre­erden van :anica moeten zich vanaI morgen aanmelden met hun $.% kaart, ,' kaart en Iami lieboekje op de verschille­nde aangegeven uitbetalin­gpos ten. 3er gezin komen er vier kinderen in aanmerking voor de $.% uitkering. +et be drag per kind is 6R' . PW

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname