Times of Suriname

0et weinig middelen toch veel bereikt

-

1,&.(5,( ³Het aIgelopen jaar is een niet al te maNNelijN jaar geweest´ meent districtsc­ommissaris dc :edpreNash -oeloemsing­h van 1icNerie. 'at is volgens hem tegelijNer­tijd ooN een uitdaging geweest om met de beperNte middelen die er waren de ]aaN draaiende te houden.

“We hebben geleerd om efficiënte­r en effectieve­r te werken en keuzes te maken op momenten waarbij het erg moeilijk was met de schaarse middelen. Het is ons toch aardig gelukt”, merkt Joeloemsig­h op. De burgervade­r van Nickerie zegt dat het hem samen met zijn werkarmen gelukt is om inventieve­r te zijn en wat meer inkomsten te vergaren. Joeloemsin­gh zegt dat het lokaal bestuur er alles aan zal doen om in het nieuwe jaar SRD één miljoen te vergaren om een beetje zelfstandi­ger te kunnen zijn in Nickerie. De burgervade­r haast zich te zeggen dat het niet genoeg zal zijn, maar dat geprobeerd zal worden een eigen bijdrage te leveren middels eigen opbrengste­n en inkomsten. Met betrekking tot het jaar 2018 is Joeloemsin­gh positief gestemd en hij denkt dat het zondermeer beter zal worden. De verwachtin­gen zijn dat zaken na het eerste kwartaal wat ‘losser zullen komen’.

De dc blikt tevreden terug op 2017. Het grootste pro- ject dat het lokaal bestuur uit eigen middelen heeft gerealisee­rd, is de gedeelteli­jke renovatie en nieuwbouw van het Staatsloge­ergebouw. Bij de uitvoering van dit project is volgens de burgervade­r de hele cyclus van de koersstijg­ing meegemaakt. “We begonnen met een koers van 3,5 voor de dollar, om te eindigen met een koers van 7. Het was echt een uitdaging om de nieuwbouw en renovatie van het pand af te krijgen.” Dat is volgens Joeloemsin­gh de grootste uitdaging van 2017 geweest.

AL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname