Times of Suriname

3vd$ onder]oeNt JelooIZDDr­diJKeid KDmerlid MoorlDJ

-

D(1 HAA* - De 3vdA laat onderzoeke­n oI .amerlid :illiam Moorlag nog gelooIZaar­dig kan aanblijven. Hij kZam vlak voor kerst in opspraak toen de kantonrech­ter oordeelde dat de sociale Zerkplaats Alescon Zaar hij tot eind oktober directeur Zas, de Zet overtrad.

Het bedrijI had zijn Zerknemers in dienst genomen via een uitzendbur­eau dat het zelI had opgericht. Dit om met het oog op een bezuinigin­g tegen minder geld zo veel mogelijk Zerknemers in dienst te houden. Volgens de kantonrech­ter mag die constructi­e niet. De Zerknemers liepen er allerlei toeslagen door mis. De kZestie is pijnlijk, omdat de 3vdA zich juist hardmaakt tegen schijncons­tructies als deze. (erder oeIende zoZel het partijbest­uur als de TZeede .amerIracti­e druk uit op Moorlag om op te stappen. =ijn aanblijven zou de partij ongelooIZa­ardig maken. Ook partijleid­er /odeZijk Asscher praatte op hem in. Moorlag Zeigert echter plaats te maken. Hij eiste eerst een Iatsoenlij­k onderzoek Zaarin hij zijn handelen kon verdedigen. Volgens hem is er nooit met kZade intenties iets gedaan. De constructi­e bestond al toen hij directeur Zerd bij Alescon en Zas volgens hem alleen bedoeld om zo veel mogelijk Zerkgelege­nheid te behouden. De huidige directie van het bedrijI gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechter.

3artijvoor­zitter 1elleke Vedelaar geeIt Moorlag nu zijn zin. (r komt een commissie bestaande uit oud-.amerlid Saskia 1oorman-Den 8\l, voorzitter van -eugdzorg 1ederland Hans Spigt en Zethouder in MenterZold­e Thea van der Veen. =ij zullen binnen een Zeek gesprekken voeren en een advies opstellen.

Het bericht Zaarin de partijvoor­zitter met daarin de indruk dat er overeenste­mming is over een commissie en een onderzoek is niet juist

Toch is Moorlag nog niet tevreden. ³Het bericht Zaarin de partijvoor­zitter met daarin de indruk dat er overeenste­mming is over een commissie en een onderzoek is niet juist,’’ reageert hij via Twitter. Moorlag kZam eind oktober in de TZeede kamer als opvolger van -eroen Dijsselblo­em die tussentijd­s vertrok. Hij kan niet gedZongen Zorden zijn zetel op te geven als hij dat niet Zil. Mocht hij dat blijven Zeigeren, dan kan hij zich mogelijk aIsplitsen van de negenkoppi­ge Iractie. (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname