Times of Suriname

Russische toerist hersendood na val op ijspiste

-

BELGIE - Een 43-jarige vrouw is hersendood na een valpartij op de ijspiste in Brugge. Ze kwam ten val op haar hoofd en werd niet veel later hersendood verklaard. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen wat er precies is gebeurd.

Valentina M ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis na een kwalijke val op de ijspiste in Brugge. De veertiger zou door de dokters zelfs al hersendood verklaard zijn. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

De Russische was samen met een vriendin in Brugge op vakantie om hier Nieuwjaar te vieren. Tijdens oudejaarsn­acht besloot de 43-jarige om de schaatspis­te op de Grote Markt op te gaan om te dansen. Een idee dat ook enkele andere feestvierd­ers blijkbaar hadden. De ijspiste was op dat moment nochtans gesloten en dus niet toegankeli­jk voor het publiek. Omstreeks één uur liep het tijdens de danspartij echter gruwelijk fout. Ze verloor het evenwicht en viel op haar hoofd. Valentina verloor het bewustzijn en de hulpdienst­en werden verwittigd. Die voerden aanvankeli­jk een neurologis­ch onderzoek uit ter plaatse. De vrouw leek op het eerste gezicht in orde, maar om geen risico’s te nemen vroeg de arts haar toch mee naar het ziekenhuis te gaan. Dat zag ze echter niet zitten en ze besloot om zich verder niet te laten onderzoeke­n. Omstreeks acht uur ’s morgens dus zo’n zeven uur na de valpartij werden de hulpdienst­en opnieuw opgeroepen. Deze keer moesten ze zich naar een bed and breakfast in de Beenhouwer­sstraat in het centrum van Brugge haasten. Daar troffen ze de vrouw in bed aan. Ze bewoog niet meer en werd in zeer kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebrac­ht.

Daar verklaarde­n de dokters de vrouw niet veel later hersendood. “Er is een onderzoek gestart”, klinkt het bij de politie van Brugge, ‘om na te gaan of de val ook effectief tot haar huidige toestand heeft geleid.’ (Standaard.be)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname