Times of Suriname

Nederlands­e toerist komt om in India

-

INDIA - Een Nederlands­e toerist is dinsdag omgekomen in India nadat hij uit een rijdende trein sprong. Dat bevestigt het Ministerie van Buitenland­se Zaken. Het gaat om de 53-jarige kunstenaar Erik Suidman uit Utrecht. Volgens Indiase media sprong de Nederlande­r samen met zijn Britse vriend uit een rijdende trein bij Sawai Madhopur in de deelstaat Rajastan, nadat zij zich realiseerd­en dat ze de verkeerde hadden genomen. De Utrechter zou ernstige hoofdwonde­n hebben opgelopen, zijn Britse vriend bleef ongedeerd.

De twee wilden een trein naar Agra nemen, maar stapten volgens The Indian Express per ongeluk in de trein naar New Delhi. Toen ging er iets mis. “Hij viel, en kwam klem te zitten”, vertelt zijn reisgenoot tegen Indiase tv, op videobeeld­en die als schokkend kunnen worden ervaren. Volgens het Ministerie van Buitenland­se Zaken is de familie van de man ingelicht. Nu wordt bekeken hoe het stoffelijk overschot zo snel mogelijk naar Nederland kan komen. De ambassade helpt daarbij.

In India doet de lokale politie onderzoek naar wat er precies is gebeurd. De lezing van The Indian Express, die overeenkom­t met die van andere Indiase media, is nog niet bevestigd door het ministerie.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname