Times of Suriname

Buffon twijFElt ovEr pEnsioEn

-

92(7BAL *ianluigi Buffon liet eerder doorsche meren dat hij aan het einde van dit seizoen een punt ach ter zijn loopbaan wil zetten. ,n gesprek met La Gazzetta dello Sport sluit de jarige sluitpost echter niet uit dat hij er nog een seizoen aan vast zal plakken. “*een enkele voetballer wil stoppen”, laat Buffon weten.

“,k ben heel blij dat ik dit punt in mijn leven bereikt heb en dat ik rustig ben. +et belang rijkste is dat ik met zoveel innerlijke rust een belangrijk kruispunt in mijn leven nader. ,k weet hoe het op het veld werkt. Als ik zestig ben, zou ik hetzelIde kunnen zijn als nu. ,k heb geluk dat ik zo ge waardeerd ben bij deze club en dat ik met iedereen een goede band heb. ,k sta vol ledig open voor het project”, stelt Buffon, die onlangs al niet uitsloot dat hij nog terug keert bij de ,taliaanse ploeg. “De voorzitter Andrea Agnelli is buitengewo­on goed voor me. +ij heeIt de aIgelopen vijI jaar gezegd (rgens in het seizoen moet je naar me toekomen en vertel len wat je gaat doen. Dat zal ik dit jaar ook doen”, vervolgt de sluitpost. “2p een bepaald punt moet je begrijpen welke rol het beste bij je past. ,k wil ook geen last worden. ,k zal altijd in een bepaalde rol betrokken blijven. BlijI ik als -uventus de &hampions League wint" Dat is de enige zekerheid.”

*ianluigi Donnarumma moet bij de ,taliaanse ploeg de op volger van Buffon worden. De jonge sluitpost ligt over hoop met A& Milan, maar Buffon kan hem geen advies geven hoe hij met de situatie om moet gaan. “-uventus is nooit verkeerd”, glimlacht Buffon. “Maar ik zit niet in deze situatie en ik weet niet hoe erg hij zich verbonden voelt met A& Milan. +ij kan twee dingen doen en dat heb ik hem bij de nationale ploeg al verteld. Maar het enige wat echt belangrijk is, is wat hij zelI van binnen voelt.” Buffon zag Leonardo Bonucci aIgelopen zomer naar A& Milan vertrekken. “,k houd van Leo als een broer. -uventus was een per Iecte omgeving voor hem en ik vind het jammer dat hij vertrokken is, want het leek de beslissing van een impul sieve en trotse man. ,k heb hem dat ook gezegd, maar hij vertelde me dat hij goed over de beslissing had nagedacht. ,k respecteer hem, maar ben wel teleurgest­eld en ik denk dat hij het ook jammer vindt.” (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname