Times of Suriname

6%$ FRPSHWLWLH VWDUW ]RQGDJ

-

BA6.ETBA/ - De 6urinaamse Basketbal Associatie (6BA) zal zondag van start gaan met haar nieuwe competitie voor dit jaar. Dit geeft bestuursli­d +enk Rahan van 6BA mee aan Times of Suriname. 9oormalige kampioen De Arend zal de competitie openen tegen C/D, waarna kampioen De 6chakel zal spelen tegen .oi Carper. Rahan geeft verder aan dat de competitie dit jaar eerder begint, omdat de 6BA zowel de dames als de heren van de nationale basketbals­electie tijd wil geven om zich goed voor te bereiden op de komende FIBA 2021 Caribbean Basketball Confederat­ion kwalificat­ietoernooi, dat in 6uriname gespeeld zal worden. Dit toernooi zal in juni georganise­erd worden. +ierdoor zal de competitie duren tot en met 31 mei. “Wij gaan proberen op deze dag onze competitie af te ronden of eerder”, zegt het bestuursli­d. Daarom is het bestuur in samenspraa­k met de vereniging­en tot akkoord gekomen dat dit jaar in plaats van drie rondes, er twee gespeeld zullen worden in de reguliere competitie, waarna de playoffs zullen plaatsvind­en. “Ik denk niet dat de kwaliteit hiermee achteruit zal gaan”, geeft Rahan aan.

+et bestuursli­d geeft verder aan dat dit jaar weer in alle elf klassen gespeeld zullen worden. De herenhoofd­klasse zal dit jaar weer bestaan uit zeven vereniging­en. Ruckers is gepromovee­rd van de eerste klasse naar de hoofdklass­e, maar PB9 dat in samenwerki­ng met Rialto speelde, heeft zich dit jaar niet ingeschrev­en. De samenwerki­ng tussen PB9 en Rialto is al afgelopen. +ierdoor zullen Ruckers, De 6chakel, <ellow Birds, C/D, 6C9U, .oi Carper en De Arend de hoofdklass­e vormen, waarna de beste vier van de reguliere competitie zich gaan plaatsen voor de playoffs.

Bij de dameshoofd­klasse hebben zich dit jaar vier vereniging­en ingeschrev­en. Rialto, <ellow Birds, De Arend en 6C9U zijn de vier teams, die zich in feite al geplaatst hebben voor de play-offs. De teams zullen in het reguliere seizoen strijden om een goede positie. De Arend is in deze klasse de huidige kampioen. 9orig jaar won het team in vijf wedstrijde­n van <ellow Birds.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname