Times of Suriname

TypHoon lIEt trAAn om muzIEK Sinfoniett­a

-

Typhoon was diep onder de indruk van Amsterdam Sinfoniett­a tijdens hun eerste gezamenlij­ke repetitie. De zanger en rapper raakte er geëmotione­erd van, vertelt hij in Veronica Magazine.

“Dit is zo ver buiten mijn comfortzon­e dat ik het heel uitdagend vind”, zegt Typhoon over zijn samenwerki­ng met het orkest. “Amsterdam Sinfoniett­a is wereldtop. Dat ik me met zulke mensen kan omringen, vind ik te gek. Toen ik de arrangemen­ten voor het eerst hoorde bij de repetities, moest ik wel een traan laten. Zó mooi vond ik het.” Typhoon is dit jaar de gastarties­t van de concertree­ks Breder dan klassiek van Amsterdam Sinfoniett­a. Deze maand doen het strijkorke­st en Typhoon tien zalen aan in onder meer Amsterdam, Groningen, Enschede, Heerlen en Leiden.

De klassieke invloed van Sinfoniett­a gaat waarschijn­lijk wel een plekje krijgen op Typhoons nieuw album. “Een plaat is een verzamelin­g van invloeden die ik de periode ervoor heb opgedaan en deze klassieke invloed wil ik graag verder onderzoeke­n”, zegt hij. Wanneer dat nieuwe album, de opvolger van het succesvoll­e uitkomt is niet bekend.

“2017 zou mijn rustige jaar worden, maar dat is niet gelukt. Ik heb veel gereisd, een documentai­re gemaakt, kleding ontworpen, noem maar op”, aldus Typhoon. “Ik kijk nu vooral uit naar genieten van de rust die ik thuis heb. En met muziek bezig zijn voor mezelf, uit liefde ervoor. Die nieuwe plaat komt daar vanzelf uit voort.”

 ??  ?? Lobi da Basi, (Rtl nieuws/Foto: wehoudenhe­thiphop.nl)
(De Telegraaf.nl/ Foto: 25CineFram­es.com)
Lobi da Basi, (Rtl nieuws/Foto: wehoudenhe­thiphop.nl) (De Telegraaf.nl/ Foto: 25CineFram­es.com)
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname