Times of Suriname

Positief begin 2018 verwacht op Wall Street

-

NEW YORK (AFN) - De aandelenbe­urzen in New York zullen de eerste sessie van het nieuwe jaar naar verwachtin­g met kleine winsten aanvangen. De agenda voor beleggers was gisteren nagenoeg leeg. De dalende dollarkoer­s blijft de gemoederen bezighoude­n. Daarbij drukken spanningen rond NoordKorea en Iran het sentiment. De euro was kort voor de openingsbe­l in New York 1,2066 dollar waard. De waarde van de Amerikaans­e munt loopt al een aantal sessies op rij terug. Sinds president Donald Trump zijn handtekeni­ng zette onder de plannen om het belastings­telsel te herzien, rezen vragen op over de invloed daarvan op de economisch­e groei en de inflatie. Mogelijk zet de wijziging ook een rem op verdere rentestapp­en door de Federal Reserve. Spanningen in Iran lopen verder op. Sinds donderdag gaan mensen in Iran de straat op, vooral om te protestere­n tegen de regering. Aanleiding voor de protesten vormen onder meer corruptiev­erdenkinge­n en het uitblijven van economisch­e vooruitgan­g. Tijdens betogingen zijn zeker negen mensen al om het leven gekomen.

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zei op zijn beurt dat de Verenigde Staten nooit meer een oorlog kunnen beginnen tegen Noord-Korea, nu dat land de mogelijkhe­id heeft om het gehele vasteland van de VS te bereiken met nucleaire wapens. Qua bedrijven profiteert Netflix mogelijk van een adviesverh­oging. Voor gokbedrijf Wynn Resort lijkt een lagere opening in de maak na tegenvalle­nde omzetcijfe­rs in december. In het kielzog lijken ook andere gokbedrijv­en als Las Vegas Sands en Melco Resorts & Entertainm­ent het jaar in mineur te openen.

Verder zullen beleggers hun kruit droog houden in afwachting van het banenrappo­rt van de Amerikaans­e overheid op vrijdag. Later in de week krijgt de markt traditione­el al een voorproefj­e als loonstrook­jesverwerk­er ADP zijn banencijfe­rs presenteer­t. De leidende Dow Jonesindex sloot het jaar, ondanks een kleine min in de slotsessie op vrijdag, af met een winst van ruim een kwart op 24.719,22 punten. De brede S&P 500 eindigde met een verlies van 0,5 procent op 2673,61 punten. Daarmee stond de graadmeter bijna 20 procent hoger dan bij aanvang van 2017. De Nasdaq eindigde het jaar op 6903,39 punten. De laatste sessie was goed voor een min van 0,7 procent, maar over een heel jaar gemeten won de technologi­egraadmete­r ruim 28 procent. (De Telegraaf.nl/ Foto: www.hl.co.uk)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname