Times of Suriname

(WKLRSLs 3ROLWLHNH JHYDQJHQHQ NRPHQ YULM

-

(7+,23,É (thiopis laat alle politieke gevangenen vriM in een poging een nieuwe politieke dialoog op te zet ten. Dit zei de (thiopische regeringsl­eider, premier +ailemariam Desalegn, gis teren. +iM kondigde ook de sluiting aan van het beruchte detentieoo­rd 0aekelawi. Dit zou volgens de krant Addis Standard een museum gaan worden. (r zouden nog zeker

politieke gevangenen vastzitten. +et is onduideliM­k wanneer de gevangen gezette opposanten van het regime en Mournalist­en vriMkomen. +et is voor het eerst dat de pre mier zo duideliMk erkent dat er mensen om politieke rede nen gevangen zitten. (n dat om politieke redenen men sen worden aangeklaag­d. Die aanklachte­n komen te verval len, zei hiM.

De BBC berichtte dat men senrechten­organisati­es de (thiopische regering er al geruime tiMd van beschuldi gen op grote schaal politieke tegenstand­ers op te sluiten en te martelen. De (thiopische regering riep in de noodtoesta­nd uit na een pe riode van felle protesten. De grootste onlusten waren in de regio waar de 2romo bevolkings­groep woont. De 2romo vormen naar schat ting meer dan procent van de bevolking, maar ze voelen zich als tweederang­sburgers behandeld.

+et land heeft naar schatting circa honderd milMoen inwo ners. +et linkse autoritair­e regime wordt sinds begin Maren negentig gedomineer­d door een etnische minder heid, de 7igra\, die voor iets meer dan procent van de bevolking staat. De hierdoor oplopende etnische spannin gen belemmeren de aanpak van niMpende economisch­e problemen. De afgelopen twee Maar wordt er steeds va ker betoogd tegen het regime.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname