Times of Suriname

Pochettino levert ook kritiek op speelschem­a Premier League

-

VOETBAL - Tottenham Hotspur won dinsdagavo­nd met 0-2 van Swansea City, maar wist niet te overtuigen in Wales. Manager Mauricio Pochettino was tevreden met het resultaat, maar hij merkte wel dat het overvolle speelschem­a invloed uitoefende op zijn ploeg. De Argentijn is niet de enige met kritiek op het drukke wedstrijdp­rogramma in de Premier League.

“Het resultaat spreekt voor zich, een overwinnin­g. Wij zijn beter dan Swansea. Onze fysieke gesteldhei­d was niet in het voordeel, maar we speelden gewoon beter, creëerden meer kansen en verdienden de overwinnin­g. We zijn tevreden, want de omstandigh­eden waren heel slecht om goed voetbal te spelen”, zegt Pochettino in gesprek met Sky Sports.

Ook Josep Guardiola liet eerder al weten geen voorstande­r te zijn van het overvolle speelschem­a. De Spaanse manager van Manchester City zag met Kyle Walker opnieuw een speler uitvallen met een blessure. “Iedereen ziet hoeveel blessures we de laatste weken hebben. Op deze manier vermoorden we de spelers; dat moet men bij de bond zien. Het is niet normaal dat we de 31e spelen en vervolgens twee dagen later opnieuw”, wordt Guardiola geciteerd door Goal. “Ik snap dat de show door moet gaan, maar het moet gecontrole­erd gaan. In Engeland beschermt men de spelers niet, kwantiteit gaat in dit geval boven kwaliteit”, vervolgt de manager van the Citizens zijn relaas. “De wedstrijde­n moeten verspreid worden. Ik vraag niet om de tradities aan te passen, maar je kan niet twee dagen later alweer spelen. Mensen zeggen dat het onmogelijk is, het is geen tennis of basketbal. Spelers moeten zich herstellen. Kijk maar hoeveel spelers spierbless­ures hebben.” (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname