Times of Suriname

Akzo vindt financieel directeur bij Arcadis

-

A067E5DA0 - AkzoNoEel heeft in 5enier 9ree een nieuwe financieel directeur gevonden voor zijn divisie Specialty Chemicals. 9ree komt over van ingenieurs­Eureau Arcadis waar hij sinds mei 1 die functie Eekleedde. Ook was hij enige tijd als tussenpaus algemeen directeur van Arcadis.

De overstap van 9ree wordt op 1 maart dit jaar effectief. 9ree was eerder ook in dienst van Philips, waar hij ook financieel eindverant­woordelijk­e was van de verlichtin­gsdivisie Lighting.

Akzo maakte eerder al Eekend dat het de divisie voor speciale chemie wil afsplitsen. 9olgens de verfreus ligt het Eedrijf op koers om dat proces in april dit jaar af te ronden. Nog niet is Eekend of de divisie wordt verkocht, of op eigen Eenen wordt gezet. Een woordvoerd­er van Akzo wilde alleen zeggen dat meerdere partijen zich heEEen gemeld voor een overname van Specialty Chemicals, en dat de verschille­nde opties worden Eestudeerd. +ij kon niet zeggen op welke termijn Akzo de knoop definitief doorhakt.

+et aanstaande vertrek van 9ree Eij Arcadis zal voor gemengde gevoelens Eij Eeleggers zorgen, schrijven analisten van .B& 6ecurities. Enerzijds is het volgens .B& jammer dat 9ree Arcadis verlaat, nog voordat het ingenieurs­Eureau kan Eewijzen dat het Eedrijf Tua marges aan zijn eigen doelstelli­ngen kan voldoen. Daarvoor wijzen de kenners naar de doelen die Arcadis zichzelf oplegde in de periode 1 - . Anderzijds wijzen de .B&analisten op eerdere µverkeerde strategisc­he keuzes¶ door Arcadis, waar 9ree in zijn rol als financieel directeur ook een rol in speelde.

(De Telegraaf.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname