Times of Suriname

3DUW\GUXJ VXNUX VWHHNW ZHHU GH NRS RS

-

PA5A0A5IB2 1aar aanleiding van een waarschuwi­ngsbericht dat via social media de ronde doet, is aan het licht gekomen dat sukru weer heftig gebruikt wordt. 'e 1arcotica Brigade van het Korps Politie Suriname zal daarom binnenkort een voorlichti­ngsfilm uitbrengen. In deze film zal de samenlevin­g geïnformee­rd worden over de drug sukru en zijn gevolgen.

+oofdinspec­teur +umphre\ 1aarden van de 1arcotica %rigade geeft aan dat het niet om een nieuwe drugs soort gaat. 'eze drug werd al in ontdekt in 6uri name, maar die was toen op heel kleine schaal. 0aar het blijkt dat het gebruik en ver handelen van deze drug flink is gaan uitbreiden, vooral in de decemberfe­estperiode. 'e 1arcotica %rigade vindt het daarom hoogtijd om met een voorlichti­ngsfilmpje naar de samenlevin­g toe, te komen. 'e 3R afdeling van de politie is op dit moment bezig de laatste hand te leg gen aan dit filmpje, waarin de samenlevin­g breedvoeri­g ge informeerd zal worden over het gebruik en de gevolgen van deze drug. +et voorlich tingsfilmp­je zal binnenkort via de media te zien zijn, en ook op de website van de 1arcotica %rigade.

'e drug heeft van de 6uri naamse verkopers en gebrui kers de naam sukru gekregen, omdat hij op lichtbruin­e sui ker lijkt. 'eze drug behoort tot de categorie part\drugs en wordt net als andere part\ drugs gebruikt door jongeren tijdens het feesten. +ij heeft als resultaat dat men langer door kan feesten, doordat hij een e[tra energieboo­st aan het lichaam van de gebrui ker geeft. 'e drug is rela tief goedkoop, omdat hij in kleine hoeveelhed­en gebo den wordt. +ij zit meestal in kleine ziplock zakjes van een tiende gram. 'oordat hij zo goedkoop is, kunnen tieners er heel makkelijk over be schikken. 6ukru is een s\n thetische drugsoort dat wil zeggen dat hij niet als mari huana uit een plant gemaakt is. 'eze drug wordt met be hulp van chemische stoffen gemaakt.

1aarden heeft als boodschap voor de jeugd om de ver schillende sites op internet te bekijken om te zien wat de gevolgen van het gebruik van sukru kunnen zijn. ³'e drug is heel gevaarlijk, omdat die je geestelijk en lichamelij­k kapot maakt. 1a gebruik van de drug voor enige tijd zie je er letterlijk oud uit.´ 9erder zegt 1aarden dat jongeren nooit zomaar drank van an deren moeten accepteren of hun drank onbeheerd achter laten.

TM/PW

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname