Times of Suriname

/LMN &KDUOHVEXUJ YHUWRRQW YHHO RYHUHHQNRP­VWHQ

-

PA5A0A5IB2 B(/(0 'e familie van de jarige Braziliaan­se (liskngela 5ibeiro 'omingos maakt zich zorgen om het wel en wee van de vrouw die al enige tijd vermist wordt. 9olgens Braziliaan­se media is de informatie al bij hen bekend, dat het lijk, dat op 2 januari werd aangetroff­en in een huis aan de Ahinsaweg in Charlesbur­g, aan alle signalemen­ten van 'omingos voldoet. 2ok zou het adres overeenkom­en met de verblijfpl­aats van 'omingos.

7egenover %raziliaans­e media verklaart de familie, die naar 6uriname was overgekome­n om poolshoogt­e te nemen, geen medewerkin­g van de 6urinaamse politie te krijgen. 'ie zou hen zelf hebben op gedragen om het land te ver laten. ³:ij kregen bericht van een vriend van haar die ons vertelde dat (liskngela dood in een huis is aangetroff­en en haar lichaam al in verre staat van ontbinding verkeerde´, zei 0arco $ntonio, een zwa ger van de vermiste vrouw, aan het %raziliaans­e medium Globo 1 (G1).

=ij vertrok op december terug naar 6uriname om te werken, na enige tijd in haar geboortela­nd te hebben doorgebrac­ht wegens ziekte. ³=e kwam ongeveer drie jaar geleden terug, omdat ze ziek werd. +ier herstelde zij en dit jaar besloot ze terug te keren´, zegt $ntonio. 'e vrouw werd voor het laatst gezien rond december en nadien als vermist op gegeven.

'e familie zoekt nu naar mid delen om het lichaam voor onderzoek over te brengen naar %razilis, omdat zij geen medewerkin­g krijgt van de 6urinaamse autoriteit­en. 2ok is de familie van de vermiste vrouw niet te spreken over de wijze waarop de 6urinaamse politie haar heeft behandeld, ondanks dat zij uit %razilis kwam om medewerkin­g te verlenen en informatie op te vragen. ³:e gingen naar de politie die ons niet wilde re gistreren en ons naar het con sulaat verwees. 'aar werden we gestuurd om te zoeken naar de federale politie. 7ot nu toe hebben ze ons niet geholpen en we weten niet goed wat te doen´, zegt een teleurgest­elde $ntonio.

,ntussen is er gerechteli­jke lijkschouw­ing gehouden op het lijk van de vrouw dat werd gevonden aan de $hinsaweg in &harlesburg. &ommissaris van politie Guno Roosenhoff zegt aan de krant dat het resultaat er van gisteren binnenkwam. 'e patholoog stelde vast dat de vrouw middels een scherp voorwerp om het leven is ge bracht. Roosenhoff zegt dat er nog getuigen in deze zaak zullen worden gehoord. (r zijn nog geen daders in beeld gebracht, maar het onderzoek is gaande. 9olgens hem was de vrouw sinds december als vermist opgegeven. 'e verhuurder maakte het pand open en trof het lijk in de bad kamerruimt­e aan. 'e politie werd toen ingeschake­ld.

BC/WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname