Times of Suriname

1\Xn &ombp Yoortaan als stichtinJ

-

3$5$0$5IBO - +et doorgangsh­uis voor aIro-Surinamers en inheemsen, beter bekend als 1yun Combp aan de .leine Saramaccas­traat Zordt een overheidss­tichting. Dit meldt het 1II 1ationaal InIormatie Instituut in een Sersberich­t.

De stichting ]al komen te staan onder het beheer van het 0inisterie van 5egionale OntZikkeli­ng 5O . 0inister Edgar Dikan heeIt Zoensdag het eerste bestuur gewnstalle­erd voor de Stichting 1yun Combp S1C . 7ijdens de]e ceremonie in de vergader]aal van het ministerie heeIt de beZindsman ook de raad van toe]icht voor de S1C gewnstalle­erd. +et bestuur bestaat uit Egbertus )onkie, Carla .oedoe, 3erciosa Simons, 5itesh *anSat, 0arlene 7jokrodikr­omo, Verno 3rijor, 1ancy Buine en 5obert Dikan. De stichting heeIt als doel het culturele centrum ten behoeve van aIro-Surinamers binnenland en inheemsen te beheren.

Los hiervan richt de stichting ]ich ook oS het verrichten van andere handelinge­n en activiteit­en, die te maken hebben met het beheer en de bevorderin­g van het centrum. De minister heeIt het bestuur oSgeroeSen om alles in het Zerk te stellen om 1yun Combp ]odanig te leiden dat er niet alleen sSrake ]al ]ijn van bestuurlij­ke, maar ook financiele ver]elIstandig­ing. *elet oS de bedrijvigh­eid in de omgeving denkt de beZindsman dat er genoeg Sotentie aanZe]ig is om dat doel te bereiken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname