Times of Suriname

Advocaat Trump dreigt met juridische stappen tegen oud-adviseur Bannon

-

VS - Een advocaat van Donald Trump beschuldig­t oud-topadviseu­r Steve Bannon van het schenden van een geheimhoud­ingsoveree­nkomst. De jurist sommeerde Bannon in een brief te stoppen met het doorgeven van vertrouwel­ijke informatie, berichten Amerikaans­e media.

Bannon kreeg onder meer te horen dat hij alle relevante documentat­ie moet bewaren vanwege “ophanden zijnde’’ juridische stappen. Hij zou zich volgens de advocaat schuldig hebben gemaakt aan laster.

Trump reageerde woedend op vermeende uitspraken van Bannon, die in het boek Fire and Fury: Inside the Trump White House wordt geciteerd. In het boek noemt Bannon presidents­dochter Ivanka 'oliedom’'. Ook haalt hij uit naar Donald Trump jr, vanwege een omstreden bijeenkoms­t met een Russische advocate.

The Washington Post meldt dat Bannon volgens bondgenote­n heeft overwogen afstand te nemen van het boek. Ook wilde Bannon mogelijk bepaalde uitspraken ontkennen. Maar voordat de oudtopadvi­seur daarover een verklaring kon versturen, ging Trump al in de aanval. In zijn eigen verklaring stelt Trump dat Bannon tegelijk met het verlies van zijn baan ook zijn verstand kwijt is geraakt. De auteur van Fire and Fury, Michael Wolff heeft geregeld rondgelope­n in het Witte Huis. Adviseurs van de president zagen Wolff als een bondgenoot, zei een bron tegen de The Washington Post, wat hun loslippigh­eid kan verklaren. Inmiddels heeft Trump uitgehaald naar medewerker­s die met Wolff hebben gesproken. (AD)

 ??  ?? Volgens Trump verloor Bannon niet alleen zijn baan, maar ook zijn verstand. (Foto:ad.nl)
Volgens Trump verloor Bannon niet alleen zijn baan, maar ook zijn verstand. (Foto:ad.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname