Times of Suriname

&HOWD KRXGW %DUFHORQD RS UHPLVH

-

VOETBAL - Barcelona is het nieuwe jaar begonnen met een gelijkspel bij Celta de Vigo. In de bekerwedst­rijd kwamen Catalanen gisteren zonder Lionel Messi, Luis Suárez en Andrps Iniesta niet verder dan 1-1.

Zo was er in de basis plaats voor Josp Manuel Arnaiz, normaal gesproken aanvaller bij het tweede van Barcelona. De 22-jarige Spanjaard beloonde Valverde na een kwartier al voor het vertrouwen. Na een goede actie van Andrp Gomes werkte Arnaiz de bal in de korte hoek -1.

Bij Celta werd niemand gespaard voor het bekerduel en de ambities van de thuisploeg werden ook duidelijk bij het offensief na de openingsgo­al. Het elftal van Juan Carlos 8nzue zette Baroa zo nu en dan met de rug tegen de muur. Zo¶n situatie resulteerd­e in de

1ste minuut in de gelijkmake­r. Maxi Gómez gaf uitstekend voor op Iago Aspas, die van dichtbij de lat raakte. Via het aluminium en Cillessen kwam de bal bij Pione Sisto. De Deen verraste de goalie met een geweldige pegel in de korte hoek.

Barcelona zorgde vervolgens voor het meeste gevaar. Sergio BusTuets raakte na een uur de lat met een schot van afstand en Denis Suárez verprutste een niet te missen kans. De aanvallend­e middenveld­er werd door Nplson Semedo vrij voor de keeper gezet met een indraaiend­e voorzet en Suárez schoot de bal vanaf slechts enkele meters naast. Aan de overkant was invaller Emre Mor dicht bij de 2-1, maar Cillessen hoefde niet in te grijpen op het schot dat maar net voorlangs ging. Dembplp viel twintig minuten voor het einde nog in, maar kon het verschil niet maken bij zijn eerste wedstrijd sinds 11 dagen. Sergi Roberto, een andere invaller, raakte in extra tijd nog de paal met een inzet richting korte hoek. Door de gemiste kansen eindigde het heenduel onbeslist. Celta de Vigo heeft voldoende reden om volgende week donderdag met hoop aan de return te beginnen in Camp Nou. (VI)

 ??  ?? Denis Suárez van Barcelona gaat langs een verdediger. (Foto: Goal)
Denis Suárez van Barcelona gaat langs een verdediger. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname