Times of Suriname

)XU\ GDDJW -RVKXD XLW YRRU ZHUHOGWLWH­OJHYHFKW

-

BOKSEN - Tyson Fury heeft woensdagav­ond Anthony Joshua uitgedaagd voor een wereldtite­lgevecht. Het Britse zwaargewic­ht voelt zich na een dopingscho­rsing van twee jaar klaar voor een terugkeer in de boksring.

“Ik wil een sportieve strijd aangaan door Anthony Joshua uit te dagen voor mijn eerste gevecht in tweeënhalf jaar”, schreef Fury woensdag op Twitter. De 2 -jarige Fury kwam voor het laatst in actie in november 2 1 , toen hij de Oekrawner Wladimir Klitschko versloeg. Wegens een positieve dopingtest op het middel nandrolon werd hij later voor twee jaar geschorst. Die straf liep vorige maand af.

“Ik ben nog altijd het beste zwaargewic­ht op deze planeet, of wil je soms bewijzen van niet"”, richtte Fury zich rechtstree­ks tot Joshua. “Het is aan jou om je fans niet in de steek te laten, kampioen. Ik ben nog altijd goed en heb geen warming-up nodig, ik kom gewoon van de bank en geef je een pak slaag. Laten we het komende zomer uitvechten.”

Joshua heeft nog niet gereageerd op de uitdaging van Fury. De 2 -jarige Brit veroverde in 2 1 de wereldtite­l van de bond IBF en voegde daar een jaar later de titels in de WBA en IBO aan toe. Door zijn zege op Klitschko mocht Fury zich korte tijd wereldkamp­ioen van die drie bonden noemen. Vanwege zijn dopingstra­f verloor hij de titels.

Later deze maand beslist de Britse boksbond BBBofC of Fury zijn licentie terugkrijg­t. Die formalitei­t moet eerst afgehandel­d worden voordat hij zijn rentree kan maken.

(NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname