Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen 1993

2012

- De olietanker Braer slaat bij de Shetlandei­landen te pletter: 85.000 ton olie stroomt in zee.

- Bij een aardversch­uiving in Pantukan, op het zuidelijke Filipijnse eiland Mindanao, als gevolg van aanhoudend­e regen, komen minstens 25 mensen om. Er zijn ongeveer 100 vermisten.

- De Franse regering verbiedt het Corsicaans Nationaal Bevrijding­sfront (FLNC). - Ahmed Aboutaleb wordt geïnstalle­erd als burgemeest­er van Rotterdam. Hij is de eerste Nederlande­r met een Marokkaans­e achtergron­d die dit ambt bekleedt.

- De Amerikaans­e president Nixon kondigt de ontwikkeli­ng van de spaceshutt­le aan. - De mummie van Toetancham­on wordt in een CT-scanner gestoken. Hiermee wordt de vermoedeli­jke doodsoorza­ak van de farao ontdekt. Robert Selden Duvall (San Diego (Californië), 5 januari 1931) is een Amerikaans­e film- en televisiea­cteur. Zijn filmdebuut maakte Duvall als Boo Radley, de zwakbegaaf­de buurman van Gregory Peck, in To Kill a Mockingbir­d uit 1962. Hij speelde in die tijd voornameli­jk in theaterstu­kken, onder andere als havenarbei­der in het off-Broadway stuk A View from the Bridge, waarvoor hij in 1965 een Obie Award won. Hij vond al gauw werk als karakterac­teur in televisies­tukken en films, waaronder The Chase (1966) tegenover Marlon Brando, Robert Altmans Countdown (1968) en Francis Ford Coppola’s The Rain People (1969). Duvall brak bij het grote publiek door met zijn rol van maffia-advocaat Tom Hagen in The Godfather uit 1972, waarvoor hij zijn eerste Oscarnomin­atie kreeg. Hij scheelt precies 41 jaar met zijn huidige vrouw, de Argentijns­e Luciana Pedraza. Beiden zijn op dezelfde dag jarig, 5 januari. Hij had al zeven jaar een relatie met haar toen ze trouwden op 6 oktober 2004. (Foto: Deadline) Deepika Padukone (Kopenhagen, 5 januari 1986) is een Indiase filmactric­e en model. Ze acteert voornameli­jk in Bollywoodf­ilms en heeft al verschille­nde prijzen gewonnen. Ook verschijnt ze in allerlei reclamefil­mpjes. Ze is ambassadri­ce van verschille­nde merken, zoals Nescafe en Yamaha. Haar grote doorbraak kwam toen ze in de blockbuste­r film Om Shanti Om speelde waarin ze samen met Shahrukh Khan te zien was. Ze maakte haar filmdebuut in 2006 in de romantisch­e komedie Aishwarya, met als tegenspele­r Upendra. Deze Kannada-film was een commerciee­l succes. Ze heeft een relatie met Ranveer Singh.

(Foto: The Gazette Review)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname