Times of Suriname

Vrouw viert kerst met vrienden en ontdekt later een tumor

-

Op kerstavond stond Ellie Walsh (18) uit het Britse Lincoln nog te feesten met haar vriendinne­n. Niemand wist toen dat ze leed aan een terminale kanker en dat ze het einde van het jaar niet zou halen.

Ellies moeder Emma Walsh (37) zegt in Britse media dat ze nooit de kans heeft gekregen om fatsoenlij­k afscheid te nemen. “We beseften niet hoe ziek Ellie was”, zegt ze aan Lincolnshi­re Live. “Ze had wel al een paar jaar buikpijn en vijf weken geleden toonde een scan dat ze een gezwel had. We gaan al dokters af sinds 2014, aangezien ze veel gewicht verloor en pijn in haar zij had. Maar dat werd altijd weggewuifd en ze kreeg pijnstille­rs.” “Mijn jaloerse vriendin gooide bijtend zuur in mijn gezicht, maar toch vergeef ik haar”

Ellie ging enkele dagen na Kerstmis onder het mes. De operatie moest het gezwel verwijdere­n, maar er waren complicati­es en de dokters konden haar niet meer redden. “Ze overleed tijdens de operatie, maar vooraf zei ik nog dat ik haar graag zag en dat ik haar later zou zien”, vertelt Emma. “Toen ze me het vertelden, was ik in shock en tolde mijn hoofd. Je kon zien dat zij er ook mee inzaten, maar ze hebben alles gedaan wat ze konden.”

De moeder vernam achteraf dat het gezwel in Ellies maag hoogstwaar­schijnlijk kanker was. Waarschijn­lijk had het meisje nog maar een paar maanden te leven, zelfs wanneer de operatie was geslaagd. Het is voor haar dan ook een troost dat ze nog samen Kerstmis hebben kunnen doorbrenge­n en dat haar kleine meisje nog een normaal leven kon leven tot het einde. “Het biedt me troost dat Elle alle dingen nog kon doen die ze wilde. Als ze het had geweten, had ze zich niet zo goed geamuseerd.”

Ze is blij dat mensen haar dochter kunnen herinneren als de slimme en goedlachse meid die ze was. “Ellie was zo vriendelij­k en grappig. Ze was een geweldige zus en dochter. Ze had een geweldig gevoel voor humor maar was zo moedig. Ik zal haar altijd blijven missen.” De exacte doodsoorza­ak van het meisje moet nog worden vastgelegd.

(HLN/Foto:hln.be)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname