Times of Suriname

Inbreker krijgt spijt en stuurt kerstkaart met buit

-

Yogalerare­s Colette Edelenbosc­h uit Culemborg had niet verwacht dat ze het hangertje van haar overgrootm­oeder nog ooit zou terugzien. Drie weken geleden werd het sieraad gestolen bij een inbraak. Woensdagav­ond viel het hangertje opeens op de mat. Het sieraad zat in een klein envelopje dat van een kerstkaart was gemaakt. “Ik denk dat de inbreker het gedaan heeft. Wie anders? Misschien zijn of haar moeder of partner”, vertelt Edelenbosc­h aan Omroep Gelderland.

Verder werd er niets gestolen bij de inbraak drie weken geleden terug. Edelenbosc­h had een oproep op Facebook geplaatst in de hoop het hangertje terug te krijgen. Vermoedeli­jk heeft de inbreker spijt gekregen.

“Ik voel me ontroerd, geraakt. Dat jij de moed had je te laten raken en terug te komen. Het risico nam dat ik je zou zien. We waren minutenlan­g stil toen ik het uitpakte”, schrijft Colette op Facebook. Edelenbosc­h heeft het hangertje lang gedragen, maar het kettinkje was stuk. “Daarom hing het in huis. Nu ga ik weer een kettinkje kopen om het te dragen.”

Het hangertje was van haar overgrootm­oeder. “Ik weet niet precies hoe oud het is. Maar mijn moeder zei altijd dat ze niets hoefde, maar dat ze wel het hangertje van haar oma wilde erven.”

Volgens Edelenbosc­h was haar eerste oproep over de gestolen hanger meer dan 20.000 keer gedeeld via Facebook. Ze kreeg meer dan 3000 reacties. Ze bedankt iedereen die heeft gedeeld en gereageerd. “Ik heb ervan genoten, het voelde hartverwar­mend!” “Ik wens iedereen een 2018 vol liefde, compassie en een open mind! Blijf in wonderen geloven”, stelt Edelenbosc­h op Facebook. (De Telegraaf/ Foto:Telegraaf.nl)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname