Times of Suriname

1RJ PHHU ODQGHQ YROJHQ YRRUEHHOG 6XULQDPH (UNHQQLQJ .RVRYR YHUOLHVW VWHHGV PHHU GUDDJYODN

-

3$5$0$5,%2 6XULQDPH KHHIW GH GLSORPDWLH­NH ZHJ YULMJHPDDN­W YRRU QRJ PHHU ODQGHQ RP GH HUNHQQLQJ YDQ .RVRYR LQ WH WUHNNHQ 7RHQ 6XULQDPH DOV HHUVWH ODQG GH HUNHQQLQJ YDQ .RVRYR QLHWLJ YHUNODDUGH SODDWVWHQ YRRUDO ZHVWHUVH ODQGHQ GDDU YUDDJWHNHQ­V DFKWHU PDDU LQWXVVHQ YROJHQ QRJ PHHU ODQGHQ KHW 6XULQDDPVH YRRUEHHOG RP .RVRYR DOV HHQ GHHOVWDDW YDQ 6HUYLs WH EHVFKRXZHQ

,ntussen heeIt ook *uinea %issau de erkenning inge trokken en (g\pte maakt zich op om hetzelIde te doen. 1og meer landen op het $Irikaanse continent hebben zich gedistanti­eerd van rela ties met .osovo, waaronder de grootheden 1igeria en 2eganda.

Het opzeggen van de er kenning valt vooral bij de westerse wereldmach­ten 96, (ngeland en )rankrijk niet in goede aarde. =o heeIt (ngeland, volgens de 6ervische minister van %uitenlands­e =aken, ,vica 'acic, een protestbri­eI naar 3aramaribo verstuurd, voor het intrekken van de erken ning van .osovo.

9olgens 6urinames minis ter van %uitenlands­e =aken, <ldes 3ollack %eighle is het besluit van 6uriname om de erkenning van .osovo in te trekken, in lijn met de natio nale alsook internatio­nale be langen om stabilitei­t en vrede in die regio te behouden door zich niet in te mengen in in terne aangelegen­heden van staten. Hiermee beschouwt 6uriname de .osovo kwestie als een interne aangelegen heid van 6ervis. ³6taten ne men daarbij beslissing­en die soms niet overeenkom­en met de verwachtin­gen van be vriende naties´, zegt minis ter 3ollack %eighle. ³0aar deze zijn dan wel in lijn met de eigen nationale belangen. Hiervan zijn er legio voor beelden in de internatio­nale politiek´, zegt de minister verwijzend naar %re[it, waar bij *root %rittannis heeIt be sloten uit de (uropese 8nie te stappen. 2ok het besluit van de $merikaanse rege ring om het 3arijs akkoord niet langer te ondersteun­en, kan volgens 3ollack %eighle beschouwd worden als een uitvloeise­l van de d\namiek in de internatio­nale politiek die niet altijd in het voordeel is van grotere blokken, maar wel voor het nationale be lang.

BC

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname