Times of Suriname

&HQWUDOH 0DUNW ZRUGW DDQJHSDNW

-

3$5$0$5,%2 'e ingan gen van de &entrale 0arkt, bestemd voor vrachtrijd­ers, zijn zondag geasIaltee­rd. 'it gebeurde in samenwer king met het 0inisterie van 2penbare :erken, 7ransport en &ommunicati­e. 0arktmeest­er -ohn /ecton geeIt aan, dat hij heel blij is dat de ingangen zijn geasIal teerd, waardoor leverancie­rs makkelijke­r het marktterre­in kunnen betreden. Het geas Ialteerde gedeelte is onge veer meter.

³(r komt binnenkort ook een pinautomaa­t van de 3ostspaarb­ank. 'eze wordt in de markt geplaatst, vlak naast de politiepos­t´, aldus /ecton. 2ok wil hij op korte termijn ervoor zorgen dat er een betaalpost in de markt komt, waar de mensen hun stroom en waterreken­ing kunnen betalen, waardoor de marktbezoe­kers alles op een plaats kunnen doen.

/ecton wil op korte termijn een pisbak laten plaatsen in de omgeving van de bar, zodat de bezoekers daar ge bruik van kunnen maken. Hij geeIt aan dat in de omge ving een onaangenam­e lucht hangt, omdat µde helIt van de stad¶ daar zijn behoeIte gaat doen. Hij wil dat tot het ver leden laten behoren.

/ecton wil de markt aan genamer maken, want die moet een ontmoeting­spunt zijn, vooral voor de senioren. 2ok zijn er twee zitbanken geplaatst voor de senioren die dagelijks de markt bezoe ken. ³$ls ik de ronde doe in de markt, zie ik vaak hoe de mensen blij zijn om elkaar te ontmoeten´, aldus de markt meester. Het ligt in de bedoe ling dat er ook een kappers zaak, een haarsalon en een nagelstudi­o binnen de markt komen. 'e aannemer %aitali heeIt aangegeven op zeer korte termijn ook de tegels van de markt op te zullen vul len. 'e verzakking­en zullen opgevuld worden. 2ok voor de groothande­laars die hun groente vanaI drie uur in de ochtend leveren, is buiten een toilet gebouwd om wildplas sen tegen te gaan. /ecton is zijn team heel erg dankbaar, omdat hij alle ondersteun­ing krijgt om het werk voort te zetten. 2p de zondag krijgen ze ondersteun­ing van tot

gedetineer­den om onder houdswerkz­aamheden in de markt te doen. WI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname