Times of Suriname

)orsPEErYlX­CHtEnGEtro­ffEnDoorsl­ECHtwEEr

-

A0STE5'A0 - 'e luFhtvaart­seFtor in Nederland had aIgelopen jaar veel last van e[treme weersomsta­ndigheden. +et aantal geannuleer­de oI langdurig vertraagde vluFhten nam daardoor met bijna twee derde toe tot een kleine

500. 'at meldt EUFlaim een bedrijI dat gedupeerde passagiers tegen een vergoeding helpt hun sFhade te verhalen. EUFlaim telde aIgelopen jaar ruim 7000 annulering­en meer dan twee keer zoveel als in 2016. 5uim 2400 vluFhten liepen Iorse vertraging op. 'at is juist iets minder dan een jaar eerder. ,n totaal kwamen anderhalI miljoen reizigers van en naar Nederland met een vertraging van meer dan drie uur aan op hun eindbestem­ming. 'at is bijna driekwart meer dan in 2016.

%ij zo¶n lange vertraging hebben passagiers doorgaans reFht op Fompensati­e. 'at geldt evenwel niet als de luFhtvaart­maatsFhapp­ij ziFh kan beroepen op overmaFht bijvoorbee­ld bij e[treem weer. 'at was bij het merendeel van de bijna 500 gemelde inFidenten het geval. 3assagiers op een kleine 4400 vluFhten konden wel aanspraak maken op Fompensati­e. 'at is een derde meer dan in 2016. +evige sneeuwval op 10 en 11 deFember leverde de meeste annulering­en en vertraging­en op. %ij elkaar ruim 1500 vluFhten gingen niet door oI arriveerde­n veel te laat op hun bestemming. Verder zorgden stormen in Iebruari september en oktober voor veel problemen evenals een storing bij de luFhtverke­ersleiding op 21 november. (Het Parool)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname