Times of Suriname

Mueller overweegt Trump als getuige te horen in onderzoek naar verkiezing­en

-

De speciale aanklager in de VS die de bemoeienis van Rusland met de Amerikaans­e presidents­verkiezing­en in 2016 onderzoekt, bekijkt of hij president Donald Trump zal oproepen. Robert Mueller bekijkt met zijn team van advocaten of dat onderhoud zin heeft.

Mueller (73), voormalig directeur van de FBI, werd in mei vorig jaar door Justitie als aanklager voor deze affaire aangesteld. De advocaten die met Mueller aan de zaak werken, hebben eind december contact gehad met advocaten van de president, meldde NBC News gisteren. Een onderhoud van de aanklager met Trump was toen al onderwerp van gesprek. Los van de speciale aanklager hebben inlichting­endiensten in de VS al geconclude­erd dat Rusland zich met de verkiezing­en heeft bemoeid, met het doel Trump te laten winnen. Moskou en de Amerikaans­e president ontkennen die bewering eensgezind. De Democratis­che senator Richard Blumenthal gaf maandag te kennen dat hij denkt dat Mueller Trump persoonlij­k gaat interviewe­n. Blumenthal is lid van het justitieco­mité van de Senaat. Dat comité stelt zelf ook een onderzoek in naar de vermeende Russische inmenging in de campagne. De onderzoeke­n van Mueller leidden al tot de bekentenis van twee getuigen dat ze hebben gelogen tegen de FBI toen die de zaak onderzocht. Het gaat om Trumps voormalige adviseur voor nationale veiligheid Michael Flynn en George Papadopoul­os.

Ook de voormalige campagnele­ider van Trump, Paul Manafort, is door Mueller aangeklaag­d. Hij had direct contact met de Russen.

(NU.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname