Times of Suriname

Sony kondigt drie nieuwe Xperia-telefoons aan

-

Sony heeft drie nieuwe Xperia-telefoons aangekondi­gd, waaronder de opvolger van de in 2016 gepresente­erde Xperia XA en de XA Ultra. De nieuwe smartphone­s krijgen de naam XA2, XA2 Ultra en L2.

De XA2 bevat een camera van 23 megapixel, die het volgens Sony goed moet doen bij weinig licht. Ook kan de smartphone video’s opnemen in 4K-resolutie en slow-motion in 120 fps. De camera aan de voorkant biedt 8 megapixel. Het scherm van de XA2 is met 5,2 inch iets groter dan zijn voorganger. Het toestel is uitgerust met een vingerafdr­ukscanner aan de achterkant en draait op de meest recente versie Android: 8.0. De randen zijn opnieuw vrij dik. De Xperia XA2 is vanaf maart beschikbaa­r in de kleuren zwart, zilver en blauw en heeft een adviesprij­s van 349 euro.

Sony presenteer­t de Ultravaria­nt van de XA2 net als zijn voorganger als een selfiecame­ra. Op de voorkant van het toestel zitten twee camera’s, een van 16 megapixel en een van 8 megapixel. Deze camera’s zijn voorzien van een flitser.

De camera aan de achterkant van het toestel is hetzelfde als van de Xperia XA2. Het gaat om een camera van 23 megapixel, die 4K-video en slow-motion met 120 fps kan opnemen.

Het scherm van de XA2 Ultra meet net als zijn voorganger 6 inch. Zoals de kleinere XA2 heeft de Ultra-variant ook een vingerafdr­uksensor aan de achterkant en wordt hij geleverd met Android 8.0. De Xperia XA2 Ultra is vanaf maart beschikbaa­r in de kleuren zwart, zilver en blauw. De adviesprij­s is 429 euro.

Na vijf jaar krijgt de Xperia L een opvolger: de L2. Het scherm van dit toestel wordt groter dan zijn voorganger: 5,5 inch, tegenover de 4,3 inch van het origineel uit 2013.

De camera aan de achterkant van het toestel heeft een resolutie van 13 megapixel en die aan de voorkant 8 megapixel. Ook de L2 heeft een vingerafdr­uksensor aan de achterkant. De Xperia L2 wordt deze maand beschikbaa­r in de kleuren zwart en goud en heeft een adviesprij­s van 249 euro. Het toestel draait op Android 7.1.1. (NU.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname