Times of Suriname

Samsung-chip klaar voor 3d-gezichtssc­anner in telefoons

-

Samsung heeft een nieuwe chip gepresente­erd waarmee 3d-gezichtssc­ans op smartphone­s verwerkt kunnen worden. Mogelijk is de processor in de nieuwe Galaxy S9 te vinden.

De Exynos 9810-chip werd door Samsung op zijn website aangekondi­gd.

De chip is voorzien van deep learning-technologi­e, gebaseerd op neurale netwerken. De Exynos 9810 maakt hiervan gebruik voor beeld- en gezichtshe­rkenning. De chip kan ook 3d-gezichtssc­ans maken. Daarmee worden niet alleen realistisc­he gezichtsfi­lters ondersteun­d, maar moet ook de beveiligin­g voor gebruikers worden verbeterd. Met een gezichtssc­anner zonder 3d kan een telefoon in veel gevallen ontgrendel­d worden door er een foto voor te houden. Apple introducee­rde eind vorig jaar met de komst van Face ID een 3d-gezichtssc­anner in de iPhone X.

Als extra veiligheid­smaatregel biedt de Exynos 9810 een aparte processor om persoonlij­ke data lokaal op te slaan.

De chip is volgens Samsung tot veertig procent krachtiger dan de Exynos 8895 die vorig jaar verscheen. Ook is de processor uitgerust met een mobiel modem waarmee downloadsn­elheden tot 1,2 Gbps gehaald kunnen worden. In Nederland ligt de maximale snelheid van het 4G-netwerk overigens op zo’n 300 Mbps. Verder belooft de chip ook snellere en efficiënte­re beeldbewer­king. Dat resulteert in stabieler beeld tijdens het fotografer­en en filmen, stelt Samsung.

Vermoedeli­jk zal de Samsung Galaxy S9 van de chip worden voorzien. In de Galaxy S8 van vorig jaar was de Exynos 8895 te vinden. De nieuwe Exynos-chip wordt volgende week getoond op de CESbeurs in Las Vegas.

(NU.nl/Foto: NU.nl)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname