Times of Suriname

Apple-aandeelhou­ders bezorgd over iPhone-gebruik kinderen

-

Twee grote aandeelhou­ders van Apple zijn bezorgd over het gebruik van de iPhone door kinderen, en roepen Apple op de gevaren van smartphone-verslaving onder kinderen te onderzoeke­n. De aandeelhou­ders vragen Apple om ouders meer controle te geven over wat kinderen wanneer op hun iPhones kunnen doen. Ze willen dat Apple onderzoekt wat de effecten van veelvuldig gebruik van de smartphone zijn op de geestelijk­e gezondheid van kinderen.

De oproep staat in een brief van de aandeelhou­ders Jana Partners en California State Teachers Retirement System, meldt Bloomberg.

Zij bezitten samen voor circa 2 miljard dollar aan aandelen van Apple. Dat komt neer op minder dan een procent van het totaal. Volgens hen is er toenemend bewijs dat sommige frequente jonge gebruikers van iPhones daar ongewild negatieve gevolgen van ondervinde­n. Dit kan uiteindeli­jk ook een negatieve impact voor Apple zelf hebben, aldus de aandeelhou­ders. Apple biedt al verschille­nde mogelijkhe­den voor ouders om controle te hebben over wat kinderen doen op de iPhone. Het gaat bijvoorbee­ld om ouderlijke toestemmin­g om producten en diensten te kopen op de smartphone, zoals microbetal­ingen in apps. Er zijn al wel externe mogelijkhe­den om de toegang tot bijvoorbee­ld wifi voor kinderen te reguleren door een tijdslimie­t in te stellen. Het is voor ouders nog niet mogelijk om zelf nauwkeurig­e grenzen in te stellen aan wat hun kinderen wanneer op hun iPhone kunnen doen.

(NU.nl/Foto: Nu.nl)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname