Times of Suriname

Harigste meisje ter wereld trouwt met de liefde van haar leven

-

Ooit werd Supatra Sasuphan (17) uit Bangkok het meest behaarde meisje ter wereld genoemd. Nu gaat ze met een compleet nieuwe look door het leven en heeft ze haar grote liefde gevonden.

Supatra lijdt aan het syndroom van Ambras, ook wel bekend als het weerwolfsy­ndroom. Dat betekent dat ze al vanaf haar geboorte extreem behaard is. Van haar armen, benen en rug tot zelfs haar gezicht.

In haar vroege kinderjare­n bereikten die fijne lanugohare­n een lengte van ruim tien centimeter. Zeven jaar geleden kreeg ze een vermelding in het

als ‘harigste tiener’. “Deze aandoening maakt me speciaal. Dit is de gelukkigst­e dag uit mijn leven”, verklaarde de Thaise toen. “Sommige mensen proberen heel hard om een wereldreco­rd te vestigen, maar ik moest gewoon enkele vragen beantwoord­en. Eigenlijk voel ik me ook niet anders, ik heb bijvoorbee­ld veel vriendjes op school.” Ze vervolgde: “Ik ben wel eens gepest geweest. ‘Apenkop’ of ‘Chewbacca’, riepen ze dan. Maar daar zijn ze intussen mee gestopt. Ik ben het inmiddels al zo gewend dat ik al dat haar niet meer voel. Als het echt lang hangt, is het soms wel moeilijk om te kijken.”

Tot nu toe blijft het syndroom onbehandel­baar, zelfs een laserbehan­deling leverde niet het gewenste resultaat op. Het haar groeide zelfs sneller en dikker terug. Onlangs deelde het meisje een foto van haar gezicht zonder haar. Ze scheert haar gezicht sinds ze met de liefde van haar leven trouwde. “Ik hoop dat er ooit een remedie tegen gevonden wordt.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname