Times of Suriname

9an 'ijk Paakt indrXk

-

9OET%A/ Steve McManaman heeft veel ver trouwen in 9irgil van Dijk. De oud middenveld­er van /iverpool was vrijdag diep onder de indruk van 9an Dijk, die het winnende doel punt maakte in de FA &up wedstrijd tegen Everton

. Na zijn droomdebuu­t heeft de Nederlande­r het halve werk al gedaan, stelde McManaman gisteren in ge sprek met Goal.

De voormalige Engelse in ternationa­l, tussen 99 en

999 goed voor wedstrij den voor /iverpool, zag een µzelfverze­kerde¶ 9an Dijk op Anfield. “Het was niet mak kelijk om te debuteren in zo een wedstrijd´, weet hij. “Er is geen betere manier om je zelf geliefd te maken bij de supporters, dan door de win nende te maken in een derb\. Soms duurt het even om op dreef te komen bij een nieu we club, maar hij heeft het halve werk al gedaan.´

9an Dijk voetbalde niet al leen goed, maar hij straalde ook leiderscha­p uit volgens McManaman. “Hij is ach terin de grote centrale verde diger. Joël Matip is een stille jongen, dus moet 9irgil zich vocaal wel laten gelden. Met zijn prijskaart­je moet hij la ten zien dat hij de ster en de baas is. Dat heeft hij gedaan. Hij is een goede toevoeging voor /iverpool´, stelt de oud voetballer, die behalve voor /iverpool ook voor Real Madrid en Manchester &it\ speelde.

Met een transferso­m van , miljoen euro is 9an Dijk ver reweg de duurste verdediger ooit. 9olgens McManaman hoeft de Oranje internatio­nal geen buitengewo­on grote druk te voelen, omdat trans ferrecords continu wor den verbroken. “Het lijkt wel alsof niemand meer iets geeft om de prijs. Het neemt belachelij­ke vormen aan. Iedereen is opeens veel waard volgende week kan het record alweer verbroken worden. Natuurlijk is het een hoog bedrag voor een verde diger, maar dat wordt steeds minder een µding¶.´ (VP)

 ??  ?? Steve McManaman heeft veel vertrouwen in Virgil van Dijk. De oud-middenveld­er van Liverpool was vrijdag diep onder de indruk van Van Dijk, die het winnende doelpunt maakte in de FA Cupwedstri­jd tegen Everton. (Foto: Goal)
Steve McManaman heeft veel vertrouwen in Virgil van Dijk. De oud-middenveld­er van Liverpool was vrijdag diep onder de indruk van Van Dijk, die het winnende doelpunt maakte in de FA Cupwedstri­jd tegen Everton. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname