Times of Suriname

%LMQD GHUWLJ 9HQH]RODDQVH ERRWYOXFKW­HOLQJHQ RS ZHJ QDDU &XUDoDR YHUPLVW

-

9(1(=8(/$ Bijna dertig 9ene]olanen Zorden Yermist sinds ]e met een boot een po ging hadden gedaan &Xraoao te bereiken. 2p &Xraoao ]ijn Yier lijken aangespoel­d. 9olgens 9ene]olaanse media Zaren dat niet de enigen aan boord.

'e boot Zas dinsdagaYo­nd met circa dertig mensen Xit geYaren Yan het plaatsje 6an -osp de la &osta op Zeg naar het noordelijk­er gelegen 1ederlands­e eiland.

'oor slecht Zeer en hoge golYen ]oX hXn boot tegen rotsen ]ijn geslagen en on middellijk ]ijn Yergaan. )amilielede­n Yan de Yer dZenen bootYlXcht­elingen hebben Yolgens de krant El Nacional in de noordelijk­e deelstaat )alcyn de Yermis singen opgegeYen. 9olgens hen Zorden ]eker perso nen Yermist.

'e 9ene]olaanse regering besloot op janXari de gren ]en met $rXba Bonaire en &Xraoao te slXiten om smokkel tegen te gaan. $anYankelij­k ]oX dat Yoor een periode Yan XXr ]ijn maar die Yerliep afgelopen dinsdag. +et rXim miljoen in Zoners tellende 9ene]Xela grenst aan de eilanden die op geringe afstand Yan de kXst liggen. $rXba ligt op slechts

kilometer afstand. 'e slepende politieke en eco nomische crisis in 9ene]Xela en de nijpende tekorten in het land Yoeren de spanning op. 'e 9ene]olaanse presi dent 1icolis 0adXro heeft gedreigd ook de grens met &olXmbia te slXiten. +ij stelt dat de tekorten in ]ijn land het geYolg ]ijn Yan een eco nomische oorlog tegen ]ijn land en regering. (NU)

 ??  ?? Stukken hout op het strand van Curaçao waar vier lijken van Venezolaan­se vluchtelin­gen zijn aangespoel­d. (HLN)
Stukken hout op het strand van Curaçao waar vier lijken van Venezolaan­se vluchtelin­gen zijn aangespoel­d. (HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname