Times of Suriname

Ascona en S5' spelen finale vrouwenbek­er

- Andaya Landveld (l) van Ascona probeert de bal te beschermen, terwijl zij in de gaten wordt gehouden door een verdediger. (Foto: SH)

VOETBAL – Ascona en SRD hebben zich geplaatst voor de finale van de bekercompe­titie van de Surinaamse Voetbal Bond bij de vrouwen. De finale wordt morgen om 16.30 uur gespeeld in het Essedstadi­on. Ascona wist in de halve finale na een strafschop­penserie te winnen van Oema Soso, de huidige bekerkampi­oen. Na de reguliere tijd was het 2-2 en in de strafschop­penserie benutte Ascona al zijn pogingen, terwijl Oema Soso maar drie keer het net vond. Hierdoor zal dit jaar zeker een nieuwe bekerkampi­oen gekroond worden.

SRD wist vriend en vijand te verrassen door in de andere halve finale van de sterke en ervaren Merodia te winnen met 2-0. In de kwartfinal­e verloor SRD van Oema Soso met 3-1, maar plaatste zich alsnog voor de semifinale als de beste verliezer. Merodia hoefde in de vorige ronde niet uit te komen, omdat Su Sport Talent zich op het laatste moment terugtrok uit dit toernooi. Hierdoor plaatste Merodia zich automatisc­h voor de semifinale.